logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nevěřte zprávám o zákazu topení dřevem

Je to až k nevíře, jak se periodicky v některých obdobích roku objevují znovu a znovu zaručené zprávy o tom, že úřady zakážou topení dřevem v krbech a kamnech. Na rozdíl od některých senzacechtivých médií bychom Vám rádi přinesli pravdivé informace.

Tato údajně zaručená zpráva se v našich kuloárech objevuje již několik měsíců a nelze než konstatovat, že se jedná pouze o poplašnou zprávu, přičemž – aby toho nebylo málo – někteří autoři článků dokonce míchají dvě různé oblasti dohromady, a to zákaz používání kotlů a zákaz topení dřevem.

Co se týká druhé zmíněné informace, zákaz topení dřevem je samozřejmě naprostá hloupost. Tyto zprávy se zakládají pouze na kusých úryvcích informací ohledně limitů pro znečištění ovzduší, které uvedla Světová zdravotnická organizace (WHO). O těchto zpřísněných požadavcích však drtivá většina výrobců krbů a kamen ví a přizpůsobila jim celou svou výrobu. Výrobci, kteří by tuto normu s názvem ECODESIGN nesplnili, se již na dnešním trhu prakticky nevyskytují. Krom toho, žádné oficiální zdroje nikdy ani náznakem nezmínily, že by se tento zákaz měl připravovat, natož aby byl ve fázi schvalování.

Norma ECODESIGN je zjednodušeně nová směrnice EU, která se snaží zabránit dalšímu znečištění životního prostředí a umožňuje prodej pouze takových kamen a krbů, jež jsou vůči němu šetrná a splňují ekologické podmínky jako je například nižší míra emisí.

Proto se nemusíte bát si krb nebo krbová kamna do svého domu pořídit. Prohlédnout si můžete například naši nabídku designových krbů ROCAL, které normu ECODESIGN splňují, což je deklarováno i certifikátem.

Španělská značka ROCAL se vyznačuje elegantním a jednoduchým designem a zároveň perfektní funkčností všech svých výrobků. Mezi nejoblíbenější modely patří například DROP, D-7, D-8 nebo RONDE CENTRAL.


FLAMEN Czech Republic, s.r.o.
logo FLAMEN Czech Republic, s.r.o.

FLAMEN je výhradním prodejcem designových závěsných krbů ROCAL (Španělsko) a sálavých akumulačních kamen NORSK z mastku (Norsko). Od roku 2013 vyrábí krbové vložky vlastní značky FLAMEN. Všechny krby i kamna dodává včetně instalace zákazníkům po celé České ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.