logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

S hlukem u tepelných čerpadel se nesmiřujte

Tepelné čerpadlo ACOND
Pro špičková tepelná čerpadla je standardem tichý chod.

Bezúdržbový chod, nízké provozní náklady, pohodlná obsluha a ohleduplnost k životnímu prostředí… To jsou hlavní přednosti tepelných čerpadel. U těch kvalitních lze počítat navíc s naprosto tichým chodem.

Ačkoliv popularita tepelných čerpadel v poslední době roste, někteří majitelé tento druh vytápění odmítají z obavy, aby přístroj nebyl příliš hlasitý. To ale už dnes není pravda. Hluk totiž u moderních špičkových čerpadel rozhodně není standard. Nadměrně hlasitý provoz naopak poukazuje na nekvalitně provedený přístroj. „Tepelná čerpadla v poslední době patří ke stále využívanějšímu způsobu vytápění a spolu s tím se ukazuje jejich co nejtišší chod prakticky jako nezbytnost. Asi nikdo nechce, aby ho hlučné čerpadlo budilo ze spaní… Proto doporučuji zaměřit se při výběru zařízení kromě jiného také na maximálně tichý provoz. Ten poznáte podle hodnoty tak zvaného akustického výkonu, který by měl být co nejnižší. Najdete jej například na energetickém štítku,“ radí Jakub Tykal, obchodní ředitel společnosti ACOND, předního českého výrobce tepelných čerpadel.

Podle odborníků přitom hlučnost čerpadla rozhodně není radno podceňovat, každý decibel totiž může udělat velký rozdíl. „Neúprosná fyzika říká, že už 3 dB navíc hlasitost čerpadla zdvojnásobí. Pro srovnání – naše čerpadlo ACOND PRO R má hladinu akustického výkonu 49,3 dB a patří tedy k nejtišším na trhu. Průměrné hodnoty se přitom pohybují kolem 55 až 65 dB. Takové zařízení tedy bude v reálu čtyřikrát i vícekrát hlučnější,“ vysvětluje Jakub Tykal z ACONDu. Nadměrný hluk čerpadla tedy není nepříjemný vedlejší efekt, s nímž je nutné se jednoduše smířit. Kvalitní tepelné čerpadlo dnes dokáže být tak tiché, že jej prakticky neuslyšíte.

Více informací


ACOND a.s.
logo ACOND a.s.

Pro každé použití máme vhodné řešení. Nejširší nabídka klimatizací, tepelných čerpadel a podlahového topení. Více než 18 600 instalací klimatizačních a topných systémů. Ceněné know how, 40 let zkušeností v oboru vytápění a vzduchotechniky. Výsledky ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.