logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Optimální regulace objemového průtoku v systémech HVAC

Jako dvoucestný nebo třícestný zónový ventil, nově doplněný o volitelný mikrospínač, je NovaZone Valve vhodný pro širokou škálu instalačních situací. (foto: Taconova Group AG)
Jako dvoucestný nebo třícestný zónový ventil, nově doplněný o volitelný mikrospínač, je NovaZone Valve vhodný pro širokou škálu instalačních situací. (foto: Taconova Group AG)

Ať už se jedná o vytápění, solární nebo chladicí systémy – v instalacích HVAC musí být objemové průtoky teplonosného média neustále řízeny a regulovány, aby byl zajištěn optimální a energeticky účinný provoz.

Elektromotoricky ovládané zónové ventily, jako je například ventil NovaZone Valve od společnosti Taconova, zajišťují rozdělování objemových průtoků v potrubních instalacích, zásobování částí systému nebo jednotlivých spotřebičů teplonosným médiem, případně jejich vypínání. NovaZone Valve je jako dvoucestný nebo třícestný zónový ventil nově doplněný o volitelný mikrospínač, a je tak vhodný pro širokou škálu instalačních situací.

Robustní konstrukce, mimořádně nenáročná údržba a funkční provoz: zónový ventil NovaZone Valve s elektromotorickým pohonem a vratnou pružinou je inteligentním řešením pro efektivní regulaci objemových průtoků v systémech vytápění, větrání a klimatizace. V závislosti na spínacím kritériu dodává kapalinu do systému nebo jednotlivých částí hydraulického okruhu nebo je uzavírá. Zónový ventil je vhodný pro průtočná média, jako je voda a glykolové směsi, a pokrývá široký teplotní rozsah od -20 °C do +160 °C.

Těleso ventilu NovaZone Valve se pohybuje z počáteční do koncové polohy prostřednictvím ovládacího kontaktu, například termostatu nebo spínače. Bez napájení vrátí vratná pružina ventil do původní polohy. Praktická páka umožňuje ruční ovládání ventilu. Díky krátké době ovládání, která činí maximálně dvanáct sekund, je možné obzvláště rychlé přepínání. Ventil lze instalovat v libovolné poloze. Je třeba dodržet pouze směr proudění média.


Taconova Group AG
logo Taconova Group AG

Dovozce techniky Taconova Group AG - hydraulické vyvažovaní, rozdělovače a termoregulace, směšování, separace plynů, měření průtoku, solární ohřev, zónové ventily, kulové servokohouty, předávací stanice na nabíjení zásobníků a přípravu teplé vody.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.