logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Spěte celou noc díky nočním briketám

Noční přemlouvání se k přikládání, abychom měli doma pěkně teploučko, nebaví nikoho z nás. Ještěže existuje kvalitní topivo, které nám trable s nočním vstáváním ke krbu či kotli vyřeší.

Známe řešení

Majitelé kotlů na tuhá paliva často řeší otázku, jak nejpohodlněji obstarat topení přes noc, aby vstávání ke kotli či kamnům nenarušovalo klidné spaní. Odpovědí jsou kůrové brikety, které jsou charakteristické tmavě hnědou barvou, extrémním slisováním, a především maximální dobou hoření a žhnutí. Jsou vhodné do všech topných zařízení na dřevo a uhlí. Mají vyšší obsah popele než klasické dřevěné brikety.

Jak se noční brikety vyrábí?

Noční brikety jsou vyráběny z čisté stromové kůry, která se vysuší a následně zpracuje. Tím získávají kůrové brikety charakteristické vlastnosti, jako jsou vysoká výhřevnost, mechanická konstantnost a maximální doba hoření. Stromová kůra vyniká dlouhou dobou žhnutí, a tak brikety vydrží sálat až 8 hodin. Jsou vhodné nejen k nočnímu topení, ale i k dlouhodobému udržení stabilní pokojové teploty v domácnostech přes den. I proto lze kombinovat dřevěné brikety a noční brikety. Akce na tento druh topiva bývají většinou na jaře a v létě, kdy lze brikety nakoupit nejvýhodněji. 

2 druhy nočních briket

Podle velikosti topeniště a druhu spalovacího systému na tuhá paliva si lze vybrat ze dvou druhů. Tuzemský trh nabízí brikety noční typu RUF, tedy krychličky, a také brikety válcového tvaru.

Je nutné vzít v potaz, že hořením nabývají válcové noční brikety na objemu až o 30 %. Ohniště je tedy nutné plnit přibližně do poloviny. Dle potřeby je možné nalámat brikety na menší kusy. Při skladování se nesmí dostat noční brikety do kontaktu s vodou.

Více informací


OPTIMTOP s.r.o.
logo OPTIMTOP s.r.o.

Široká nabídka balených paliv s bezplatnou dodávkou po celé České republice. Nabízíme dřevěné brikety, palivové dřevo, dřevěné pelety, balené uhlí, uhelné brikety, rašelinové brikety a další paliva.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.