logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Regulace vytápění: 3 kroky k tomu, abychom jsme byli šetrní k životnímu prostředí

Člověk svojí činností negativně ovlivňuje životní prostředí. S rozvojem civilizace dochází k poškození životního prostředí a k rozvoji různých civilizačních onemocnění.

Reklama

Spalování odpadu, vypouštění nečistot a toxinů do ovzduší, plýtvání energií - to je náš každodenní život. Pokud nic nezměníme nebo jen málo, můžeme v budoucnu očekávat výrazné zhoršení života na naší planetě.

Je nezbytné, abychom se mobilizovali ke změně a hledali odpověď na otázku: Co můžeme udělat, abychom pomohli tento negativní trend zvrátit? Jak můžeme zabránit plýtvání energií a snížit vypouštění znečišťujících látek do ovzduší? Máme několik možností. 

Můžeme:

  • zlepšit tepelnou izolaci domu,
  • snížit spotřebu energie (pomocí proekologických zařízení Smart Home)
  • rozumně regulovat vytápění během topné sezóny.

Udržujme teplo v domě

Ani ty nejekologičtější technologie vytápění nebudou energeticky efektivní, pokud bude teplo unikat z budovy. Teplo může unikat celým povrchem budovy, tj. obvodovými stěnami a otvory - okny, dveřmi, střechou a podlahou. Skutečný únik tepla je velmi závislý na konkrétní budově, ale odborníci se shodují, že nejcitlivějším místem celé obvodové konstrukce jsou okna a dveře. Větráním se ztrácí další nezanedbatelná část tepla. Výsledkem je tak zbytečná spotřeba energie dlouhodobým přetápěním místnosti.

V případě novostaveb je energetická efektivnost předurčena již ve fázi návrhu a výstavby. Nejnovější parametry energetické náročnosti budov jsou stanoveny v právních předpisech.

Více informací o regulaci vytápění

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.