logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Průtokový versus zásobníkový ohřívač? Poradíme, jaký je v nich rozdíl

Čeká vás volba ohřívače vody a vy váháte, který typ vybrat? Jestli by byl vhodnější zásobníkový ohřívač nebo průtokový ohřívač? Je dobré vědět, jaký je mezi nimi rozdíl.

Předtím, než se budete rozhodovat, po jakém ohřívači sáhnete, ujasněte si, jakou plánujete mít spotřebu teplé vody a jaké jsou parametry vašich elektrických rozvodů.

Ideální je zjistit si možnosti a oslovit specialistu na elektrické ohřívače vody. U české značky Wterm objevíte nejen spolehlivé spotřebiče, ale také podporu při výběru v podobě rad vycházejících z dlouholetých zkušeností.

Zásobníkový ohřívač (bojler)

U elektrických zásobníkových ohřívačů (vodorovných i stojatých) očekávejte, že budou potřebovat relativně nízký příkon, cca do 16A, ale budete omezeni množstvím teplé vody podle toho, jak velký budete mít objem zásobníku. Nová zásoba teplé vody se pak bude nějakou dobu opět nahřívat. Sami si budete moci zvolit, na jakou teplotu bude bojler vodu ohřívat, a to podle možností zvoleného bojleru. Je třeba brát v úvahu i chladnutí vody v nádrži bojleru a nutnost jejího průběžného dohřívání.

Průtokové ohřívače

V tomto případě počítejte s nutností vyššího příkonu a s jištěním 3x16A - 3x32A. Záleží na tom, jaký typ ohřívače zvolíte. Výstupní teplota vody bude záviset právě na příkonu, na tom, jak velký bude průtok vody a také na tom, jakou teplotu bude mít vstupní voda. Výhodou je, že průtokový ohřívač vám poskytne neomezené množství teplé vody. Také se nemusíte bát tepelných ztrát.

Ohřívače vody Wterm


Wterm, s. r. o.
logo Wterm, s. r. o.

Jsme česká značka ohřívačů vody s více než 20letou tradicí. U našich výrobků se můžete spolehnout na vysokou kvalitu, dlouhou životnost a spolehlivost. V naší nabídce najdete ohřívače pro domácnosti i komerční prostory i veškeré potřebné příslušenství.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.