logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nenechávejte výměnu starého kotle na poslední chvíli

Domácnosti měly na výměnu starých neekologických zdrojů vytápění 10 let. O dotace bude možné žádat už jen do 1. 9. 2022, což je termín, od kdy je podle Zákona o ochraně ovzduší zakázáno provozovat kotle třídy 1 a 2 dle ČSN EN 303-5 (kotle a topidla na pevná paliva).

Nově kotlíkové dotace podporují i výměny kotlů v bytových domech a trvale obývaných rekreačních objektech. Prostředky bude možné vyplácet i zálohově, tedy před samotným nákupem nového zdroje vytápění. Podání žádosti bude jednodušší.

Kotlíkové dotace se soustředí na nízkopříjmové domácnosti, které mohou získat až 95% úhradu nákladů. Ostatní domácnosti mohou žádat o dotaci na výměnu zdroje tepla také, z programu Nová zelená úsporám (s maximálně 50% podporou a s možností kombinovat s dalšími opatřeními). Zajímavou možností, která nabízí spolehlivý provoz a dlouhodobou úsporu provozních nákladů, je náhrada právě za tepelné čerpadlo.

Daikin Altherma 3 M je první monoblok Daikin třetí generace, který se může pochlubit novým designem, nižší hlučností a ekologičtějším chladivem R-32. Samozřejmostí je intuitivní ovladač, který získal řadu ocenění za design, nebo možnost ovládání prostřednictvím aplikace ve vašem chytrém telefonu. Cena tohoto tepelného čerpadla včetně montáže a DPH se pohybuje od 180 000 Kč. Dotace (v maximální výši 130 000 Kč) tak pokryje převážnou část nákladů spojených s pořízením tohoto čerpadla.


Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.
logo Daikin Airconditioning Central Europe - Czech Republic spol. s r.o.

Zastoupení firmy DAIKIN pro ČR - tepelná čerpadla DAIKIN, zásobníky TV, čističky vzduchu, klimatizační jednotky, Fan-coil jednotky, chladící jednotky - pro bytové domy, komerční sféru i průmyslové aplikace.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.