logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Ohřev venkovních ploch topnými kabely

Máte problém v zimě vyjet / zajet do garáže? Máme pro vás řešení v podobě topných kabelů

Trápí vás v zimě zamrzlé přístupové cesty na pracoviště? Máte problémy v zimě zajet / vyjet z vaší garáže?

Nabízíme vám řešení v pobobě topných kabelů. Pro tyto aplikace používáme odporové topné kabely, které jsou přímo pro tyto účely vyrobené, tzn. mají větší mechanickou odolnost ÚV ochranu (stejné kabely se používají i pro vytápění okapů).

Aby topný systém dobře fungoval, je potřeba zajistit, aby topné kabely nebyly uloženy hlouběji než 10 cm pod konečným povrchem (ideálně do 5 cm). Máme dlouhodobě vyzkoušené, že to spolehlivě funguje pod zámkové dlažby, zalité v betonu, klasické venkovní dlažby (např. venkovní terasy apod).

Jelikož se jedná o poměrně energeticky náročné aplikace (je instalováno okolo 300W/m2) je potřeba použít regulaci, která snímá venkovní teplotu, hlídá aby vytápěné podloží nepromrzlo a zároveň měří venkovní prostorovou teplotu. Díky správnému nastavení jsou topné kabely v provozu pouze nezbytně nutnou dobu aby rozhřáli napadaný sníh a poté se vypnou. Jedná se prevenci proti zamrznutí, nikoliv o rozmrazovací systémy!

V případě vytápění rozsáhlých ploch máme k dispozici topné kabely na 400V. Díky použití těchto topných kabelů značně snížíme proudovou zátěž. Je možné použít nižší jištění a menší průřezy napájecích kabelů.

Nejvíce používané plochy pro vytápění jsou právě zmiňované sjezdy do garáží, přístupové cesty pro pěší, nakládací rampy, vjezdy do nákupních center, přístupy do firem apod.

V případě zájmu o nabídku nás kontaktujte na technik@elmaterm.cz

Vytápění venkovních ploch topnými kabely


Elmaterm s.r.o.
logo Elmaterm s.r.o.

Instalujeme tepelná čerpadla, klimatizace a fotovoltaické elektrárny včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. Dále dodáváme samoregulační topné kabely a topné rohože. Instalujeme vytápění okapů a střech, dále ohřev potrubí a venkovních ploch proti ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.