logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Současný trend ve stavebnictví si žádá i radiátory v industriálním designu

Radiátory BITHERM Strips a Sun také vstupují do současného industriálního trendu ve stavebnictví. Přeměna brownfieldů v bytové a společenské domy si žádá přiznání industriálního stylu interiéru.

Současné trendy ve stavebnictví zahrnují i styl dávno minulý, který vychází z adaptace a využití průmyslových budov pro bydlení nebo společenský život občanů. Pro zvýraznění industriálního stylu interiéru jsou na trhu nabízeny radiátory s žebrovkou, které dříve vytápěly prostory továren a skladů. Odhalená, přístupná a ničím nechráněná ostrost žebrové konstrukce radiátoru však v obytném prostoru vytváří riziko zranění uživatele bytu. Za účelem předcházení tomuto riziku úrazu je v současné době v platnosti technická norma ČSN 060310 Tepelné soustavy v budovách - Projektování a montáž, která v části 6: Technické požadavky, odstavci 6.8: Spotřebiče tepla, nedovoluje instalovat radiátory z trubek se žebry bez jejich zákrytu v obytných a kancelářských prostorech.

Firma ELVL při vývoji designových radiátorů BITHERM Strips a Sun mimo jiné z této podmínky také vycházela a zvolila bezpečnou lamelovou konstrukci zářiče W3Q. Konstrukci tvoří skladba tvarovaných hliníkových profilů vertikálně uložených na horizontální trubkové osnově z měděných trubek. Takto konstrukčně uspořádané radiátory, tvořené zářičem W3Q, mají vyjímečné teplotechnické a provozní vlastnosti a jsou z hlediska umístění v obytném nebo kancelářském prostoru zcela bezpečné. Radiátory se zářičem W3Q prošly zkouškami a certifikací v SZÚ v Brně, kde úspěšně obhájily požadavky harmonizované technické normy ČSN EN 442-1 ed. 2 a norem souvisících.

Více informací


ELVL s. r. o.
logo ELVL s. r. o.

Výroba a prodej designových otopných těles a elektrických radiátorů BITHERM, trubkových koupelnových radiátorů v teplovodním i elektrickém provedení, elektrických sušáků ručníků, vysoušečů obuvi, elektrických topných těles s regulací vytápění a sušení.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.