logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Instalace topných kabelů na potrubí - ochrana proti zamrznutí

Samoregulační a odporové topné kabely - ochrana proti zamrznutí potrubí a vodoměrů

Provádíme odborný návrh a instalace samoregulačních topných kabelů na potrubí, nádoby, vodoměry apod. Instalací samoregulačních topných kabelů a tepelné izolace na potrubí zajistíte, že vám potrubí v zimě nazamrzne.

Instalujeme samoregulační inteligentní topné kabely o výkonech 12, 17, 23 a 30 W/m. Podle světlosti potrubí a tloušťky použité tepelné izolace navrhneme správný výkon samoregulačního topného kabelu. Topné kabely se na potrubí fixují pomocí samolepicí hliníkové izolace, která topný kabel zakrývá po celé délce instalované na potrubí. Jestliže se topné kabely instalují na plastová potrubí, je žádoucí nalepit hliníkovou pásku pod topný kabel a poté opět přilepit. Samolepicí AL páska zde plní funkci fixace topného kabelu a zároveň slouží k lepšímu přenosu tepla z topného kabelu na potrubí.

Z názvu samoregulační topný kabel se často mylně usuzuje, že není potřeba použít regulaci. Teoreticky to možné je, ale z hlediska provozních nákladů topného systému a z hlediska životnosti topných kabelů toto důrazně nedoporučujeme. Ideální je použít jedno teplotní čidlo pod tepelnou izolací přímo na vytápěné potrubí, kde se nastaví požadovaná provozní teplota a druhé čidlo použít na snímání venkovní teploty. Nezbytné minimum je použít alespoň regulaci s teplotním čidlem snímající venkovní teplotu (např. DEVIREG 330 s teplotním rozsahem -10+10 °C) která uvádí topné kabely do provozu když se venkovní teploty venku sníží k bodu mrazu.

V případě žádosti o nabídku nás prosím kontaktujte

 

ELMATERM s.r.o topné kabely a regulace


Elmaterm s.r.o.
logo Elmaterm s.r.o.

Instalujeme tepelná čerpadla, klimatizace a fotovoltaické elektrárny včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. Dále dodáváme samoregulační topné kabely a topné rohože. Instalujeme vytápění okapů a střech, dále ohřev potrubí a venkovních ploch proti ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.