logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

PVK udržely pražské potkany na únosné míře

Letošní boj proti potkanům v rámci celoplošné deratizace v podání Pražských vodovodů a kanalizací byl úspěšný. Žádná městská část totiž nebyla zasažena mimořádným množství hlodavců. „Zvýšený výskyt potkanů jsme letos zaznamenali pouze v okolí stavebních prací v různých částech metropole,“ informoval tiskový mluvčí společnosti Tomáš Mrázek.

PVK při celoplošné deratizaci, která probíhala od začátku dubna do konce října, ošetřily 13,5 tisíce kanalizačních vstupů a použily při tom 13,5 tisíc kilogramů nástrah. Jako již tradičně pracovníci PVK do kanalizační sítě nevstupovali a návnady pokládali z povrchu. „Vše se odehrávalo za přísných bezpečnostních a hygienických podmínek,“ zdůraznil Mrázek. Pražská kanalizační síť je domovem několika miliónů potkanů. Pravidelnou deratizací kanalizace se daří udržovat počet potkanů na přiměřené úrovni. Bohužel mnoho potkanů je také na povrchu okolo popelnic a v neošetřované zeleni, kam obyvatelé vyhazují odpadky. Rovněž zvýšený stavební ruch vyhání potkany z kanalizace na povrch. Dalšími problémovými místy jsou lokality obývané bezdomovci.

K hubení potkanů PVK používají přípravek Hubex – požerové nástrahy vhodné do vlhkého prostředí. Ty obsahují například pekařské drobky, šrot, kukuřici, čokoládu, tuk a účinnou látku antikoagulant.

Více informací

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.