logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zehnder Group získává 75% podíl ve výrobci ventilačních zařízení Caladair

© Zehnder Group
© Zehnder Group

Skupina Zehnder, přední mezinárodní dodavatel kompletních řešení pro zdravé vnitřní klima, získává většinový podíl 75% ve francouzském výrobci ventilačních zařízení, společnosti Caladair. Rozšiřuje tak portfolio produktů komfortního větrání o velké vzduchotechnické jednotky pro komerční budovy a bytové domy – strategicky důležité odvětví.

Skupina Zehnder podepsala smlouvu na získání majoritního podílu 75% ve francouzské společnosti Caladair dne 7. října 2021. Společnost byla založena v roce 1979 a sídlí v Mâconu v burgundské oblasti. Vyvíjí, vyrábí a prodává energeticky účinné ventilační a termodynamické systémy, především pro komerční budovy. S 80 zaměstnanci dosáhla společnost v roce 2020 obratu přibližně 10 milionů EUR, z toho jedna třetina byla realizována mimo Francii.

Prostřednictvím akvizice skupina Zehnder rozšiřuje své portfolio produktů pro větrání o velké vzduchotechnické jednotky pro komerční budovy a bytové domy – strategicky důležité odvětví, které jí umožní zacelit mezeru v sortimentu. Společnost Caladair bude nadále působit na svém současném místě pod vedením stávajícího generálního ředitele, který drží menšinový podíl 25%. Dosavadní zákaznické portfolio je třeba udržovat a posilovat. Kromě toho budou výrobky Caladair prodávány prostřednictvím zavedených prodejních kanálů na různých trzích skupiny Zehnder Group, s využitím dalších synergií.

Očekává se, že uzavření nákupu proběhne v následujících týdnech.


Zehnder Group Czech Republic s.r.o.
logo Zehnder Group Czech Republic s.r.o.

Společnost Zehnder nabízí - designové radiátory pro koupelny a obytné prostory, systémy řízeného větrání s rekuperací tepla, teplovodní stropní sálavé panely.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.