logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Navrtávací odbočkové ventily DAV s rychloupínací pákou RedSnap se již prosazují v praxi

V rámci výstavby vodovodu v obci Krumsín bylo instalováno 253 ks nových navrtávacích odbočkových ventilů DAV s rychloupínací pákou RedSnap.

V letošním roce došlo k výstavbě čerpací stanice, vodojemu a vodovodu v obci Krumsín. Projekt byl zahájen už v loňském roce a je v současnosti dokončován. Díky tomuto projektu bylo možno zajistit zásobování 558 obyvatel obce kvalitní pitnou vodou. V rámci výstavby vodovodu byly použity naše navrtávací odbočkové ventily DAV s integrovaným vrtákem v dimenzích d110/32, d110/40, d110/50, d90/32 a d63/32 mm. Na této stavbě bylo použito celkem 253 nových ventilů DAV s rychloupínací pakou RedSnap, které umožňují významné zkrácení doby instalace.

Tuto elektrotvarovku je možné instalovat na nová i stávající potrubí z PE 100, PE 80, PE 63, PE 50, PE-LD a PE-Xa. Přestože je tvarovka certifikována pro použití na vodovodech i plynovodech, je v praxi nejčastěji používána právě k vysazení vodovodních domovních přípojek z hlavního řadu. DAV díky své konstrukci umožňuje navrtání pod plným provozním tlakem. Maximální provozní tlak této armatury je 16 barů pro vodu a 10 barů pro plyn.

Více o fungování navrtávacího odbočkového ventilu DAV a jeho montáži na videu:

Více informací


Aliaxis Česká republika s.r.o.
logo Aliaxis Česká republika s.r.o.

Aliaxis Česká republika je dodavatel plastových materiálů pro přepravu médií a energií a také pro hospodaření s dešťovou vodou a odvodnění budov. Od 1. 3. 2022 došlo také k přejmenování společnosti Nicoll Česká republika s.r.o. a nyní již vystupuje na trhu ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.