logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Monitorování CO2 v mateřské školce

Online monitorování CO2 pomocí GSM dataloggeru U4440M a zpracování údajů pomocí COMET Cloudu.

Stále častěji se setkáváme s požadavkem na měření kvality ovzduší v místech, kde je zvýšený pohyb osob. Jednu takovou aplikaci, kde bylo požadováno měření teploty, vlhkosti a koncentrace CO2 a současně online monitoring překročení limitů, jsme realizovali v mateřské školce.

Ideálním řešením, bylo použití GSM dataloggeru U4440M, protože jednoduchou instalaci zvládl svépomocí personál mateřské školky. Tento datalogger disponuje jak optickou a akustickou signalizací pro lokální alarmování, tak i možností odesílání měřených dat včetně alarmů pomocí GSM modemu do COMET Cloudu. Díky Cloudu lze prakticky odkudkoliv sledovat aktuální trend měření pomocí grafů, či tabulek, ale také mohou být alarmy přeposílány na libovolný počet emailových adres. V případě potřeby lze zasílat alarmy i pomocí SMS přímo na telefon.

Díky tomuto monitoringu bylo uzpůsobeno přirozené větrání, tak aby koncentrace CO2 nepřekračovala hodnotu 1400 ppm CO2 při přítomnosti dětí. Pravidelným měřením totiž bylo zjištěno, že koncentrace CO2 překračovala hodnotu 2000ppm každý den v době od 10 do cca 12 hodin.

Jako přední český výrobce nabízíme i jíné možnosti provedení jako Wifi, Ethernet, Sigfox, 4...20mA, RS485... atd

Realizovaná aplikace monitoringu CO2 v mateřské školce


COMET SYSTEM, s.r.o.
logo COMET SYSTEM, s.r.o.

Vývoj a výroba průmyslových a interiérových snímačů teploty, vlhkosti, atmosférického tlaku, koncentrace CO₂ pro techniku budov. Analogové výstupy 4-20mA, 0-10V. Sériové výstupy RS485, RS232. Ethernetové rozhraní - http, smtp, snmp, SOAP, telnet, www ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.