logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Co s bazénem před odjezdem?

Co s bazénem před odjezdem?, ilustrační foto redakce
Co s bazénem před odjezdem?, ilustrační foto redakce

Aby voda v bazénu zůstávala neustále křišťálově čistá a nezávadná, je třeba ji pravidelně dezinfikovat a chránit například před bakteriemi a řasami.

Co s bazénem před odjezdem?

Před odjezdem z víkendového pobytu na chalupě překontrolujte pH a obsah chlóru ve vodě a upravte přípravky Azuro pH plus nebo Azuro pH minus je na požadovanou hodnotu. Jako prevenci proti řasám je vhodné použít přípravek Azuro-ALG. Voda by měla mít i stálý přísun dezinfekčního prostředku, a to pomocí automatického dávkovače tekuté dezinfekce nebo plovoucího dávkovače, který naplníme chlorovými tabletami. Po dobu nepřítomnosti by filtrace měla celý obsah bazénu alespoň jednou za 24 hodin přefiltrovat. Máte-li souseda kamaráda, poproste ho, aby se obden zašel podívat, zda filtrace běží, jak má. Bazén zakryjte plachtou.

Letní péče

S péčí o bazén vám pomohou bazénové přípravky z komplexní řady osvědčené bazénové chemie AZURO, kterou najdete v nabídce Mountfield. Naše řada bazénové chemie Azuro obsahuje všechny prostředky na komplexní ošetřování bazénové vody včetně testerů (kapkových i proužkových) a čisticích prostředků. Všechny mají zdravotní, hygienické i ekologické atesty a jsou vysoce účinné. Jejich používání je i díky srozumitelným návodům na obalech jednoduché. Pokud byste si přece jen nebyli jisti, v kterékoliv naší prodejně vám s používáním toho kterého přípravku rádi poradíme.

Co když se voda v bazénu zakalí?

Pomoc je snadná. Do vody vmícháme Azuro Flokul nebo Azuro Projasňovač, což je přípravek na srážení kalu do chuchvalců. Ty snadno vysajeme pomocí vysavače nečistot. Následně vodu filtrujeme, dokud není zase průzračná.

Co udělat, když voda začne zelenat?

To může nastat, když trošku zanedbáme pravidelnou a preventivní péči. Řešení je následující: Vmíchejte rychle účinkující přípravek na sražení nečistot, což může být například Azuro Chlor-šok nebo Azuro Modrý blesk a přidejte Azuro Flokul. Vzniklé chuchvalce vysajte a vodu přefiltrujte.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.