logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Zdravé vnitřní prostředí ve školách s benefitem úspory energie

Již se všichni těšíme, až se děti a studenti vrátí do škol a chceme, aby jejich návrat byl co nejpříjemnější. Nepříznivé vnitřní prostředí ve školách způsobené nedostatečným větráním a přísunem čerstvého vzduchu má negativní vliv na soustředění a zdraví žáků a studentů.

Proč je důležité větrat? Až 90% času trávíme v uzavřeném prostředí, které tak výrazně ovlivňuje naše zdraví a pohodu. Co na nás působí negativně? Je to teplota, vlhkost, hladina CO2, které jsou způsobené nevyhovující úrovní větrání.

Nyní se velmi diskutuje nad tématem zvýšené koncentrace oxidu uhličitého ve školách, který je důležitým indikátorem vydýchanosti v interiéru. Další, pro kvalitu vnitřního prostředí je neméně důležitá relativní vlhkost vzduchu. Ta by se měla pohybovat optimálně mezi 30 až 55 %.

Jsme rádi, že se decentralizované rekuperační jednotky WHISPER AIR zabydlují v našich školách a můžeme představit další z mnoha úspěšných instalací decentralizovaných rekuperačních jednotek WHISPER AIR ve škole.

Nové učebny ve ŠECR Jihlava jsou vybaveny jednotkami HRWA2-040CB-ES0-B, které zajistí jejich řízené větrání.

Studenti tak získají pravidelný přísun čerstvého vzduchu, jednotku řídí regulace AirGENIO, optimální hladinu CO2 zajišťuje integrované čidlo CO2, které řídí intenzitu větrání.

Větráním s rekuperací se dosáhne jak komfortu vnitřního prostředí tříd, tak úspor energií na vytápění.

WHISPER AIR

  • 3 velikosti s průtoky: 400, 700 a 1000 m3/h
  • Vysoká účinnost rekuperace až 90 %
  • Velmi tichý provoz – 35 dbA při nominálním průtoku
  • Integrované CO2 čidlo
  • Energeticky úsporné EC motory



Více informací


Multi-VAC spol. s r.o.
logo Multi-VAC spol. s r.o.

Velkoobchod s kompletním sortimentem pro vzduchotechniku a vytápění. Zboží od renomovaných českých i zahraničních dodavatelů. Technická podpora, prezentace výrobků, návrhové programy, e-shop. Sortiment: vzduchové clony, větrací a rekuperační jednotky, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.