logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

DUPLEX Multi-V: Větrání plně přizpůsobené přání zákazníka a potřebám projektu

DUPLEX Multi-V nabízí širokou řadu univerzálních větracích jednotek se vzduchovými výkony od 1500 do 8000 m3/h. Unikátní konstrukce s vývody nahoru elegantně řeší někdy problematické napojení vzduchovodů a otevírá tak nové možnosti instalace jednotek do běžně nevyužitelných prostor.

Současně jednotky nabízí celou řadu neméně podstatných výhod a pestrou paletu příslušenství. V nabídce je možnost filtrace vzduchu třídy ISO Coarse 60 % (G4) a volitelně filtrace ePM10 50 % (M5) nebo ePM1 55 % (F7). Dále je k dispozici varianta s cirkulační klapkou, výměníky pro ohřev a chlazení vzduchu – to vše bez vlivu na rozměry jednotky. Jedním z největších úspěchů vývoje je zcela nový plastový protiproudý rekuperační výměník tepla S7.C, který dosahuje teplotní účinnost až špičkových 93 % při nízkých tlakových ztrátách na straně vzduchu.
Neméně důležitou součástí a doslova hnacím motorem jsou nové EC ventilátory nejvyšší kvality – produkty světově uznávaných výrobců ebm-papst a Ziehl Abegg. Vzhledem k důrazu na úspory energií a zvýšení efektivity zařízení je samozřejmostí, že EC ventilátory napříč celou řadou splňují požadavky směrnice ErP 2015. Konstrukčně nová generace přináší unikátní plášť v sendvičovém provedení s vynikající tepelnou izolací a minimalizací tepelných mostů, což umocňuje úsporný provoz zařízení.

Vysoký standard si drží řada DUPLEX Multi-V i v oblasti regulace. Jednotky je možné vybavit následujícími typy regulačních modulů:
  • Základní regulace pro aplikace se samostatnou dodávkou systému regulace – vhodné řešení pro budovy s nadřazeným systémem řízení.
  • Základní digitální regulace CPM s ovladačem s dotykovým displejem, možností připojení čidel kvality vzduchu, regulací výkonu ohřevu i chlazení, týdenním režimem, možností regulace na konstantní tlak atd. Regulaci CPM je rovněž možné doplnit o jednoduchý ovladač CP 10 RA se základními funkcemi.
  • Digitální regulace RD5 s integrovaným web serverem a připojením k internetu, komfortním ovladačem s dotykovým displejem, možností připojení čidel kvality vzduchu, regulací výkonu ohřevu i chlazení, týdenním režimem, možností regulace na konstantní průtok a tlak atd. Napojení na komunikační technologie pro automatizaci budov lze realizovat pomocí protokolu Modbus TCP, vestavěného web serveru, ATREA cloudu (standardní součást regulace RD5) nebo volitelným převodníkem pro systémy BACnet a KNX.
    Pomocí těchto komunikačních kanálů lze rychle, snadno a přehledně nastavit uživatelské i servisní parametry systému regulace a zároveň on-line získat důležité informace o stavech všech vstupů i výstupů (včetně záznamů za posledních 31 dní). Regulaci RD5 je rovněž možné doplnit o jednoduchý ovladač CP 10 RT se základními funkcemi.

ATREA s.r.o.
logo ATREA s.r.o.

Zásadním principem výrobního programu firmy ATREA s. r. o. je již od roku 1990 snižování energetické náročnosti provozu vzduchotechnických zařízení, hlavně uplatněním moderních rekuperačních výměníků, dokonalé vestavěné regulace a postupný přechod na plně ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.