logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Radiátory versus podlahové vytápění – 5. díl

Možná jste se rozhodli pro podlahové vytápění, ale současně je pro Vás velmi důležitý ekologický aspekt. Přečtěte si, jak lze podlahové vytápění kombinovat s obnovitelnými zdroji.

Kombinace s obnovitelnými zdroji

Pokud si zvolíme tepelné čerpadlo, které získává tepelnou energii ze vzduchu nebo ze země, mějte na paměti, že tato zařízení pracují výrazně lépe a s vyšší účinností při nižších výstupních teplotách než tradiční zdroje. Na své nejúčinnější úrovni tepelná čerpadla ze zemního zdroje poskytují výstupní teplotu mezi 35 až 45 °C. V případě volby radiátorů je vhodné volit radiátory s nízkoteplotním spádem. Radiátory je potřeba dimenzovat větší včetně připojovacího potrubí.

Modely s větší povrchovou plochou budou schopny dodávat potřebné teplo při nižší vstupní teplotě. Alternativně může být nejlepším řešením připojení Vašich radiátorů k jinému obnovitelnému řešení, jako je kotel na biomasu (který nabízí vyšší výstupní teploty, například 70 °C).

Podlahové topení je ve svém principu radiátor s velkou plochou (celá podlaha), proto může pracovat s nízkými teplotami a teplo je distribuováno rovnoměrně. Takže obnovitelné zdroje, jako je tepelné čerpadlo, pracují velmi efektivně s vynikajícím topným faktorem.


UPONOR, s.r.o.
logo UPONOR, s.r.o.

Kdo jsme? Ve společnosti Uponor přemýšlíme o vodě pro budoucí generace. Naše nabídka, včetně bezpečné dodávky pitné vody, energeticky účinného sálavého vytápění nebo chlazení a spolehlivé infrastruktury, umožňuje udržitelnější životní prostředí.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.