logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Konečně ideální kombinace k efektivnímu měření?

Standardem měření kvality vnitřního prostředí je koncentrace oxidu uhličitého. Mohli jste se dozvědět, že ne všude se ovšem měření CO2 hodí. Proč? CO2 ve vnitřních prostorech pochází z metabolické činnosti člověka - dýchání, ovšem člověk nevylučuje pouze CO2.

Co když jsou uvnitř ještě další zdroje znečištění?

Může to být vaření a smažení, čisticí a kosmetické prostředky, barvy a nátěry, parfémy, desinfekční prostředky a jiné odéry a zápachy. Tyto další zdroje znečištění (existuje cca 10.000 druhů různých látek) se nazývají Těkavé organické látky označované jako VOC (z angl. Volatile Organic Compounds). V takových prostorech pak může být koncentrace CO2 na relativně dobré úrovni, ovšem je tam znatelně znečištěný vzduch a větrat je třeba.

Řešení je jednoduché! Spojili jsme měření koncentrace oxidu uhličitého a těkavých organických látek do jednoho senzoru, který vyhodnotí vyšší koncentraci (CO2/VOC) a dle toho efektivně řídí větrací systém. Zajímá Vás více?


Kombinované čidlo CO2 + VOC
  • výstup 0-10 V
  • 3x LED signalizace
  • napájení 12-24 V AC/DC
Kombinované čidlo CO2 + VOC
  • drátová komunikace Modbus/RS485
  • 3x LED signalizace
  • napájení 12-24 V AC/DC

Protronix s.r.o.
logo Protronix s.r.o.

Zakázkový vývoj a výroba průmyslové elektroniky. Vyrábíme čidla kvality vzduchu, regulátory ohřevu, čidla oxidu uhličitého, relativní vlhkosti, záznamníky oxidu uhličitého a amoniaku, čidla organických látek a kanálová čidla. Dále nabízíme řídící jednotky ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.