logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Roztápění venkovních ploch pomocí topných kabelů

Trápí vás v zimě nesjízdné vjezdy / výjezdy z garáží, nebo jiné přístupové komunikace? Máme pro vás řešení

V zimním období (pouze když napadne sníh :) se často stává, že nemůžete vyjet z garáže, zajet do garáže apod. Tento problém lze snadno vyřešit použitím topných kabelů a vhodné regulace.

Topné kabely pro roztápění sněhu lze instalovat téměř do všech podkladů a povrchů, jen je potřeba to udělat tak, aby byly topné kabely mechanicky ochráněny proti poškození, jak při instalaci, tak při běžném provozu.

K těmto účelům se používají speciální topné kabely se zvýšeným výkonem okolo 30W/1m a instalují se tak, aby instalovaný výkon na 1m2 vytápěné plochy byl okolo 300W/m2. Při takto poměrně velkém instalovaném výkonu mají topné kabely značný odběr ( jinak to bohužel nejde, pokud to má fungovat). Z tohoto důvodu našim zákazníkům doporučujeme použít plně automatickou regulační jednotku, která vyhodnotí povětrnostní podmínky a na základě měření buď sepne topné kabely, nebo "čeká" na podmínky vhodné k sepnutí systému.

Tato automatická regulační jednotka pro regulaci topných kabelů měří teplotu podloží (kterému nedovolí promrznout pod nastavenou mez), dále měří venkovní teplotu a co je důležité - přítomnost sněhu na vytápěné ploše. Při splnění podmínek pro sepnutí topných kabelů uvede topení do provozu a při pominutí podmínek systém opět vypne. Lze zde nastavit i zpoždění vypnutí (to se nastavuje dle místních podmínek).

V případě žádosti o cenovou nabídku nás neváhejte kontaktovat na - technik@elmaterm.cz


Elmaterm s.r.o.
logo Elmaterm s.r.o.

Instalujeme tepelná čerpadla, klimatizace a fotovoltaické elektrárny včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. Dále dodáváme samoregulační topné kabely a topné rohože. Instalujeme vytápění okapů a střech, dále ohřev potrubí a venkovních ploch proti ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.