logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Kde se bere úspora tepla 40 % u stropního sálavého vytápění?

Připravujete stavbu či rekonstrukci výrobní nebo sportovní haly, tělocvičny, dětské herny, prodejny nebo showroomu, dílny, truhlárny, autoservisu nebo garáže, a přemýšlíte, jaké použijete vytápění? Zvažte vytápění sálavými panely.

Sálání je nejpřirozenější princip přenosu tepla, nejlepším příkladem je dodávka tepla ze slunce na zemi. Sálavé vytápění využívá stejný princip, kdy energie přenesená ze zdroje (slunce, sálavý panel) zahřeje plochy, na které dopadá, včetně přítomných osob. Sálavé vytápění tedy primárně, na rozdíl od teplovzdušného, neohřívá vzduch, který se pak neefektivně kumuluje u stropu.

Rozdíl mezi místností vytápěnou sálavým a teplovzdušným způsobem může být až 7 °C. A protože snížení teploty vzduchu odpovídá roční úspoře energie až 6 %, celkový potenciál při vytápění sálavými panely je až 42 %.

Pokud máte např. dílnu s tepelnou ztrátou 20 kW a zvažujete, jestli si dát pod okna radiátory nebo na strop panely můžete u panelů počítat s přibližnou úsporou 14 000 Kč ročně. Pokud jsou navíc radiátory na stěnách zastavěné skříněmi, takže by se omezil přestup tepla do prostoru, bude úspora dosažitelná umístěním panelů na strop ještě vyšší.

Řešíte aktuálně projekt vytápění? Ozvěte se nám, rádi vám poradíme - www.kotrbaty.cz/podpora/


KOTRBATÝ V.M.Z. spol. s r.o.
logo KOTRBATÝ V.M.Z. spol. s r.o.

Konzultace, projekce, montáže vytápění a větrání průmyslových objektů a výměníkových stanic. Koncepční řešení zásobování průmyslových závodů teplem. Výroba závěsných teplovodních sálavých panelů a pásů KSP a KSP to go, světlých infračervených plynových ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.