logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vytápění novostavby s tepelným čerpadlem

Jak využít tepelné čerpadlo v praxi? Dovolte nám jej představit na novostavbě rodinného domu. Majitel domu chce vytápět svůj dům ekologicky, úsporně, a hlavně bez starostí.

Jak využít tepelné čerpadlo v praxi? Dovolte nám jej představit na novostavbě rodinného domu. Jedná se o nově postavený dům jižně od Plzně. Zastavěná plocha je 110 m2 a žije v něm čtyřčlenná rodina s malými dětmi. V domě je instalováno podlahové topení, které zajišťuje komfortní rozvod tepla v celém domě.

Majitel domu chce vytápět svůj dům ekologicky, úsporně, a hlavně bez starostí. Rozhodl se tedy využívat tepelné čerpadlo na vytápění domu a ohřev užitkové vody. Tepelná ztráta domu je 7 kW. Vzhledem k teplené ztrátě a způsobu užívání domu jsme navrhli tepelné čerpadlo Convert AW9.

Předpokládané náklady na vytápění domu jsou 6000 Kč za rok, při uvažované potřebě tepla 13,5 MWh za rok. Pro srovnání, s využitím plynového kotle by náklady byly cca 11 000 Kč/rok, s elektrokotlem dokonce až 20 000 Kč/rok.

V zimě má tedy teplo a pohodu zajištěnou. Na léto, kdy dům potřebuje spíše chladit, má možnost nastavit tepelné čerpadlo na chlazení. U tepelného čerpadla AC Heating Convert AW lze díky funkci chlazení efektivně udržovat příjemné klima v domě i během horkých letních dnů.

Chcete také vytápět dům bez starosti?

Kontaktujte nás!

Za tým AC Heating
Hana Fikarová


AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem
logo AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem

Společnost KUFI INT je česká firma, která vyrábí a instaluje tepelná čerpadla AC Heating Convert AW. Naše tepelná čerpadla vytápí rodinné domy, bytové domy, školy, školky, administrativní budovy a průmyslové haly. Máme za sebou stovky instalací tepelných ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.