logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Sériový průtok. Jednoduše geniální princip

Od roku 2005 poskytuje patentovaná technologie x2 společnosti Kermi výrazně zvýšenou energetickou účinnost oproti jiným deskovým otopným tělesům. Technologie x2 se zakládá na principu sériového průtoku.

Reklama

V praxi to znamená, že přední deska je se zadními deskami zapojena do série, proto přiváděná teplonosná látka protéká nejprve přední deskou. Za běžného provozu výkon přední desky zcela postačuje, zadní deska slouží jen jako izolační deska. Teprve až se stoupající potřebou výkonu radiátoru přispívá i ona svým vysokým konvekčním výkonem k rychlému ohřívání místnosti.

Perfektní pro novostavby i modernizace

Kompaktní otopná tělesa Kermi therm-x2 poskytují ideální řešení pro rychlé, nekomplikované rekonstrukce a modernizace. Jsou konstrukčně upravená na standardní rozteče 500 a 900 mm, které tvoří více než 90 % požadavků. Pro bezproblémovou výměnu otopných těles v několika málo montážních krocích, zcela bez speciálního příslušenství.

Vynikající účinnost a výkon

Termografické srovnání deskového otopného tělesa Kermi s technologií x2 oproti deskovým otopným tělesům běžných výrobců udává značný rozdíl, pokud jde o účinnost a výkon zahřátí radiátoru. (zleva: běžné otopné těleso A, běžné otopné těleso B, deskové otopné těleso Kermi therm-x2)
Podmínky pokusu: otopné těleso po 15 minutách po uvedení z klidového stavu do stavu ohřevu, hmotnostní průtok 108 l/h, teplota přívodu 75° C.

Skvělé pro nízkoteplotní zdroje tepla

Moderní zdroje tepla, jako jsou tepelná čerpadla nebo solární systémy, pracují s nižšími teplotami přívodu a jsou mimořádně úsporné při zacházení s vynaloženou energií. Patentovaná technologie x2 se tomuto principu optimálně přizpůsobuje a dlouhodobě a pozitivně ovlivňuje účinnost těchto zdrojů tepla.

Více informací o energeticky úsporné technologii x2 naleznete na www.x2inside.cz.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.