logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Detail přechodu venkovní části plynovodu na vnitřní

Reklama

V jedné z diskusních skupin na facebooku se objevil dotaz k prostupu plynu do objektu. Protože jde o důležitý detail, požádali jsme o odpověď Ing. Jiřího Buchtu, CSc., soudního znalce - technické obory různé se specializací plynové zařízení (topné a technické plyny) a předsedu sekce plyn ČSTZ.

Problematický detail prostupu plynu do objektu

na stavbě se nepodchytil detail přechodu venkovní části plynovodu na vnitřní viz. foto. Na interiérivé straně v objektu už je vylitá podlaha, takže přístup pouze z venku tak jak jde vidět na fotkách.


Odpověď

Ing. Jiří Buchta, CSc.: "dobrý den, doporučuji postupovat podle TPG 704 01 č. 5.2.2.2 b) a c) tj. prostor s instalovaným vedením z mědi včetně vstupu do průchodu zdí vyomítat, samozřejmě lepší by bylo uložení v chráničce, ale řeším nyní jen již stávající situaci.
Lisované spoje z mědi mohou být pod omítkou. Přívod plynu s přechodovým spojem je nutno umístit do přístupné skříňky. Předpokládám, že v celé trase plynovodu od vstupu do obvodové zdi až k místu jeho vyvedení do prostoru není vedení v žádném dutém apod. prostoru. Pak by se to muselo předělat celé a úsek plynovodu v celém úseku uložit do chráničky s vyvedením neutěsněného konce do skříňky na vnější fasádě."

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.