logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Napouštění vany ode dna


Vše podstatné se ukrývá uvnitř, resp. pod vanou, aby okolo vany nikde nic nepřekáželo.

Klasické vanové baterie postupem času zastarávají a stávají se neestetickými. Jsou náchylné na znečištění mikroorganismy a vodním kamenem. Mnoho uživatelům navíc ve vaně neustále překáží nebo je nějakým způsobem omezují.

Při jejich používání jsou rovněž hlučné a okolí vany je také zpravidla neustále mokré a tím opět znečištěné od vodního kamene. Spolehlivé, estetické a bezúdržbové řešení těchto problémů nabízí soupravy Multiplex Trio F a Rotaplex Trio F od společnosti Viega.

Souprava samotná je vlastně zcela neviditelná. Tvoří ji pouze ovládací otočná rozeta umístěná na stěně vany a krytka odtoku na jejím dně. Vše ostatní je skryto pod vanou a v odtokovém tělese, přes které voda do vany při napouštění neviditelně a bezhlučně vtéká. Nedochází tak k ochlazování vody okolním vzduchem jako při klasickém napouštění a rovněž nedochází ke znečišťování okolí vany.

Napouštění a požadovaná teplota vody se ovládají standardně baterií, avšak umístěnou v okolí vany. Tato baterie dále obsahuje jen ovládací páčku, nikoli kohoutek. Její umístění je proto flexibilnější, nemusí se brát ohled na přítok vody do vany. Vzhledem k subtilnosti je napouštěcí a odtoková souprava opravdu nadčasová, rovněž její údržba je snadnější a hygieničtější. Pro dodatečnou montáž vyžaduje odtokový otvor ve vaně o průměru 52 mm (Multiplex Trio F) nebo 90 mm (Rotaplex Trio F) a instalační světlost pod dnem vany alespoň 110 mm. Soupravu lze instalovat i u van s opravdu úzkým okrajem, přepadový díl potřebuje za vanou pouhých 33 mm.

Důkladné konstrukční a funkční oddělení přítoku a odtoku v rámci soupravy zaručuje, že jsou dodržovány všechny příslušné požadavky směrnic DIN EN 1717 a DIN 1988 na ochranu pitné vody před zpětným proudem odpadní vody. Soupravy jsou k dostání v různých délkách, aby nebyl zákazník omezen při výběru vany. To, že se jedná o výkonnou soupravu, dokazuje fakt, že vodu do vany lze napouštět rychlostí 0,33 l/s a výkon odtoku dosahuje 0,85 l/s u otvoru 52 mm a 1,0 l/s u otvoru 90 mm.


Viega s.r.o.
logo Viega s.r.o.

Společnost Viega s téměř 5000 zaměstnanci po celém světě patří k předním výrobcům instalační techniky v oblasti sanity a vytápění. Na trvalém úspěchu firmy se pracuje v deseti světových lokalitách. Výroba je soustředěna do čtyř výrobních závodů v Německu.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.