logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Nové deskové chladiče spalin a plynů GTL z portfolia Alfa Laval ohlašují revoluci

Tato nová technologie, která byla navržena pro účely chlazení spalin a plynů, je schopna provozu za mimořádně vysokých teplot a náročných podmínek současného použití plynných i kapalných médií.

Chlazení plynných médií je náročný úkol pro řadu podniků, které byly tradičně nuceny využít objemné a neefektivní trubkové výměníky. Nové deskové chladiče spalin a plynů GTL od společnosti Alfa Laval přinášejí skutečnou změnu. Nejenže nabízejí mnohem vyšší tepelnou účinnost, jsou také asi o 75 % prostorově úspornější než trubkové výměníky u totožných aplikací.

Výměník tepla, který zvládne více

I když má společnost Alfa Laval dlouhodobě v nabídce ucelenou řadu účinných pájených deskových výměníků tepla, toto nové portfolio posouvá její modelovou řadu o další krok vpřed. Díky patentovanému designu desek „s ďolíčky“ vykazují výměníky velmi nízkou tlakovou ztrátu i v aplikacích s velmi rozdílnými průtoky. Běžný pájený deskový výměník tepla navíc snáší teploty do 225 °C. Tato řada výměníků pro přenos tepla mezi plynem a kapalinou zvládá teplotu plynu až 750 °C bez rizika únavy materiálu.

Nové možnosti v kritických aplikacích

Díky tomuto technologickému pokroku nabízí nová řada deskových chladičů spalin a plynů GTL zvláštní výhody pro rekuperaci odpadního tepla. Společnost Alfa Laval již prokázala tyto schopnosti u první skupiny zákazníků a uvedená technologie se rychle zabydlela v kombinované výrobě tepla a elektřiny díky spojení vysoké míry kondenzace a vysoké tepelné účinnosti. Potenciál je například i u vzduchových kompresorů a chladičů plnicího vzduchu.

Přečtěte si více o revoluční technologii GTL!


Alfa Laval spol. s r.o.
logo Alfa Laval spol. s r.o.

Alfa Laval - výměníky tepla, vzduchové chladiče, kondenzátory a kompaktní předávací stanice tepla pro vytápění, chlazení, chladírenství, přípravu teplé vody, využití odpadního tepla, ohřev bazénové vody, solární systémy, chlazení olejů, lehký průmysl, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.