logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Společnost Enbra jako první v Česku zavádí pro své zaměstnance digitální prohlášení o bezinfekčnosti

Brněnská společnost ENBRA spustila od 4. května jako první v Česku projekt digitálního prohlášení o bezinfekčnosti. Reaguje tak na aktuální rozvolňování vládních opatření a postupný návrat lidí do práce.

Společnost Enbra přechází od 4. května na nový systém monitorování zdraví a prevence šíření onemocnění u vlastních pracovníků. Jako první firma v Česku začne využívat technologii digitálního prohlášení o bezinfekčnosti. Vyplnit ho bude možné odkudkoliv. ENBRA tak reaguje na rozvolňování opatření a postupný návrat svých zaměstnanců do práce v sídle firmy. Každý, kdo do budovy vstoupí, bude od příštího týdne uvádět, že nebyl pozitivně testován na COVID-19, nepociťuje příznaky nemoci, nemá nařízenou karanténu a není si ani vědom kontaktu s osobou nakaženou tímto virem.

Podle něj se tak eliminují ranní fronty, které se u jiných společností mohou tvořit zejména při vstupu do budovy, nejčastěji na vrátnici nebo recepci. Řešeny jsou v tomto směru i schůzky mimo firmu, které absolvují například obchodní zástupci. Digitální prohlášení totiž v případě společnosti ENBRA vyplňují nejen zaměstnanci, ale jejich prostřednictvím také zákazníci, kteří s nimi přicházejí do kontaktu. Podobně je to i s dalšími cizími zaměstnanci vstupujícími do prostorů firmy ENBRA. Už teď ale společně s dodavatelem této technologie pracuje firma na dalším zjednodušení celého systému, které spočívá ve využití QR kódů instalovaných do mobilních telefonů zaměstnanců.

Technologický princip řešení

Digitalizace čestných prohlášení ve společnosti Enbra je pilotním projektem společnosti ELA Blockchain Services, dceřiné společnosti Elektrotechnické asociace ČR, která se zasazuje o využívání decentralizovaných technologií a provozuje první průmyslový blockchain v České republice. „Zaměstnanec po své jednoduché identifikaci pouze odklikne, že souhlasí s textem čestného prohlášení. Současně je spočítán otisk – hash – tohoto prohlášení v podobě písmenočíselného kódu, který je uložen v blockchainové síti. Z tohoto otisku ale nelze dekódovat ani jméno zaměstnance, ani název firmy. Ale samozřejmě v případě pochybností, zda zaměstnanec nebo jiná osoba prohlášení učinili, je možné prohlášení vygenerovat znovu a v blockchainové síti se jednoznačně přesvědčit, jestli bylo v uvedeném čase skutečně učiněno,“ uvedl prezident Elektrotechnické asociace ČR Jiří Holoubek.


ENBRA, a.s.
logo ENBRA, a.s.

ENBRA, a. s. je lídrem v prodeji vodoměrů a v první trojce dodavatelů měřičů tepla. Nabízí sortiment tepelné techniky, vzduchotechniky, chlazení a fotovoltaiky. Je dodavatelem produktů i poskytovatelem služeb - patří k vedoucí trojici rozúčtovatelů nákladů ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.