logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

VIADRUS rozšiřuje řadu kotlů U22 Economy o nový ekologický model na pelety

Společnost VIADRUS, největší a nejstarší český výrobce topenářské techniky z litiny, pokračuje v nastoleném ekologickém trendu. Svoji nabídku v rámci řady U22 Economy doplní o automatický kotel na dřevní pelety VIADRUS U22 Economy Pellet. Výroba bude v bohumínském závodě zahájena 1. dubna letošního roku.

Reklama

VIADRUS během uplynulých dvou let kompletně změnil produktové portfolio. Firma tak reagovala na zpřísňující se emisní limity stanovené Evropskou unií. V současnosti se specializuje hlavně na kotle na biomasu, tj. na dřevo a dřevní pelety. A právě toto v Česku stále oblíbenější ekologické palivo vyráběné pouze z čistých pilin, jež jsou přirozeným odpadem z pilařských provozů, spaluje nový automatický litinový kotel VIADRUS U22 Economy Pellet dostupný ve výkonových verzích 16, 23 a 30 kW. Jeho velkou výhodou je především vysoká účinnost až 92,1 % a automatický provoz. Výměník kotle vznikl na základě typu VIADRUS U22 Economy a garantuje tak vysokou trvanlivost navíc podpořenou desetiletou zárukou.

„Pelety jsou přirozenou náhradou uhlí pro vytápění domů a jednou z možností, jak vyřešit povinnou výměnu zastaralých kotlů s ručním přikládáním. Nevyhovujících kotlů 1. a 2. třídy, které musejí být do září 2022 odstaveny z provozu, je v České republice podle údajů ministerstva životního prostředí stále přes 300 tisíc. Náš nový kotel na pelety, který vychází z úspěšného modelu U22 Economy, také splňuje 5. emisní třídu i podmínky Ekodesign, vyhovuje tak všem aktuálním i budoucím legislativním požadavkům,“ uvádí generální ředitel společnosti VIADRUS Petr Teichmann.

VIADRUS U22 Economy Pellet je rovněž certifikován pro 3. vlnu kotlíkových dotací, pro kterou se ministerstvo životního prostředí kvůli mimořádnému zájmu občanů rozhodlo dodatečně uvolnit další téměř dvě miliardy korun. Mezi přednosti nového kotle patří například i možnost ohřevu teplé vody, jednoduchá, časově nenáročná obsluha a údržba, nízké provozní náklady či nový kompaktnější typ zásobníku na pelety.

„Vytápění je bezobslužné, kotel si sám pelety přikládá, automaticky se zapaluje i vypíná. Peletové kotle mají také vyšší účinnost, takže v nich spálíte méně paliva. Výhřevnost kvalitních pelet a hnědého uhlí je srovnatelná,“ dodává Petr Teichmann.

Portfolio tepelné techniky značky VIADRUS, která se vyznačuje vysokou kvalitou a životností, dále tvoří kotle na plyn a olej, litinové radiátory, krbová kamna, odlitky, kotlová tělesa a výměníky.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.