logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Použití topných kabelů ve venkovních aplikacích

Topné kabely pro aplikace vytápění okapů, prevence proti zamrzání. Temperování potrubí, ochrana proti jeho zamrzání. Vytápění venkovních ploch, ochrana proti tvoření náledí a udržení sjízdnosti cest.

Možnosti použití topných kabelů jsou velice rozsáhlé. Nejpoužívanější aplikací v novostavbách je instalace topných kabelů do žlabů a svodů. Zde topné kabely fungují jako prevence před zamrznutím. Topné kabely je možno instalovat prakticky na jakoukoliv střešní krytinu a do jakéhokoliv okapu. Aby byl provoz topných kabelů provozně přijatelný, používají se regulační jednotky s čidly, které snímají venkovní teplotu a přítomnost sněhu v okapech. Topné kabely topí pouze v případě, že je to potřeba - úsporný provoz.

Další využívanou aplikací jsou topné kabely instalované na potrubí, které se používají jako prevence proti zamrznutí v případě, že se potrubí nachází v nezateplených nebo venkovních prostorách.

Topné kabely lze dále instalovat do venkovních ploch, kde slouží k rozpouštění sněhu, tak aby plochy byly v zimě sjízdné. Takto lze ošetřit chodníky, lávky, nakládací rampy, rampy pro bezbariérové přístupy apod. Jedná se o poměrně náročné systémy na instalovaný výkon (cca 300W/m2), proto zde obzvláště platí, že automatická regulační jednotka je nutnost!!! Ideální je když regulace měří venkovní teplotu, teplotu vytápěného podloží a kontroluje zda jsou podmínky pro sepnutí topných kabelů kvůli sněžení, nebo začínající námraze.

Firma ELMATERM s.r.o. má s návrhem i instalací topných kabelů dlouholeté zkušenosti. Zajišťujeme odborný návrh systému, instalaci a samozřejmě záruční i pozáruční servis.

V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat.


Elmaterm s.r.o.
logo Elmaterm s.r.o.

Instalujeme tepelná čerpadla, klimatizace a fotovoltaické elektrárny včetně nabíjecích stanic pro elektromobily. Dále dodáváme samoregulační topné kabely a topné rohože. Instalujeme vytápění okapů a střech, dále ohřev potrubí a venkovních ploch proti ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.