logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Řízené větrání ve škole v České Lípě

Největší rekonstrukci čeká základní škola na sídlišti Lada, pohltí desítky milionů korun a kromě zateplení se počítá i s řízeným větráním.

Reklama

Město u zakázky na ZŠ Lada počítá se zateplením fasády i střech všech pavilonů školy, s výměnou oken, s instalováním systému řízeného větrání i fotovoltaických panelů. Zajímavá má být i fasáda s kombinací dřevěných prvků a šedé barvy. Odborníci pro tuto obnovu odhadují náklady ve výši 79 milionů korun. Tady ale město může získat z dotace 29 milionů. Schválená zadání poslouží jako podklady k vypsání veřejných zakázek, ze kterých vzejdou vítězné firmy.

Hezká a energeticky úsporná škola do listopadu 2020

„Především výměna oken je nutná nejen z ekonomických, ale v současné době i bezpečnostních důvodů. Velkým přínosem bude instalace technologie řízeného větrání, které zabezpečí stálý přívod vzduchu bez alergenů a nečistot do všech učeben,“ uvedl ředitel školy Radek Častulík. „Potřebná modernizace školy bude náročná. V případě nutnosti jsme i připraveni zahájit v září výuku o týden či dva později,“ řekl dále ředitel k plánu prací, kdy rekonstrukce je rozdělená do několika etap, bourací práce proběhnou během prázdnin a ostatní práce budou probíhat za provozu.

Téma Větrání škol na TZB-info
Při dlouhodobém pobytu v učebnách s neodpovídajícím přívodem čerstvého vzduchu jsou děti i učitelé vystaveni zvyšující se koncentraci CO2, prachu a škodlivých chemických látek. Zateplování škol bez řešení větrání má nepříjemný vedlejší efekt: v dokonale utěsněných budovách není čerstvý vzduch.
V rubrikce Větrání škol najdete celou řadu článků i příkladů, natáčeli jsme k tomuto tématu i videa, např.:

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.