logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Moderní a perspektivní způsob měření tepla v bytech a správa měřených dat, v souladu s legislativou

V současné době se připravuje novelizace Evropská Směrnice o energetické účinnosti EU 2012/27, která má být vydána do konce roku 2018. Novelizace má obsahovat, že od 1.1.2020 by se neměly již instalovat zařízení pro měření spotřeby tepla jiné než s radiovým odečtem, od 1.1.2021 by rozúčtování nákladů se mělo provádět dvakrát ročně, na vyžádání čtvrtletně, od 1.1.2027 by rozúčtování nákladů se mělo provádět měsíčně, přičemž jednou ročně bude fakturační a od 1.1.2028 by neměly být v provozu jiné měřiče než s radiovým odečtem.

Reklama

Z výčtu možných připravovaných legislativních změn, je zřejmé že jakákoliv investice do oblasti měření a správy energií by měla mít legislativní a technický přesah a zaručovala tak do budoucna ekonomické zhodnocení investice. Firma Lomex LM s.r.o. má již nainstalovány desítky projektů na bytových domech, které uvedené vlastnosti již splňují. Pro seznámení se systémem odečtů z bytu uživatele je k dispozici reálný demonstrační projekt bezdrátového systému MV3 s denostupňovou metodou měření tepla, na který se lze kdykoliv přihlásit.

Postup:

  • Přejít na stránku www.lomexlm.cz
  • Vlevo uprostřed stránky je napsáno Přihlášení a kolonky Jméno a Heslo.
  • Do kolonky Jméno se vypíše demo a rovněž do kolonky heslo se vypíše demo.
  • Následně se klikne na Přihlásit se do systému.

Zobrazí se obrázek bytové měřicí jednotky uživatele s displejem a se všemi měřenými a vyhodnocovanými údaji. Zelená barva naměřených dat značí hodnotu pod průměrem domu, červená barva nad průměrem. Je to aktuální unikátní parametr, který motivuje uživatele k úspornému chování a nemůže ho překvapit nereálná platba. Pro opuštění tohoto zobrazení se klikněte Odhlásit se (na liště zobrazení). V reálném projektu každý uživatel má svoje specifické jméno a heslo, rovněž správce pro odečty pro rozúčtování, a to v souladu s GDPR.

Pokud uživatel nemá přístup k internetu, nebo nechce takto mít přístup k měřeným datům, může mít v bytě fyzicky instalovánu bytovou měřicí pro přímý odečet dat.

Bližší informace o metodě měření tepla a vlastnostech systému lze najít na naší internetové stránce v Vyšlo v tisku a v Prezentaci.




 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.