logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Je lepší zastřešit bazén dočasně, anebo natrvalo?

V dnešní době už má kde kdo na zahradě bazén, protože je cenově dostupný. Ušetříte díky němu doslova tisíce za vstupy na koupaliště.

Reklama

Je lepší zastřešit bazén dočasně, anebo natrvalo?

Investice do bazénu není samozřejmě otázka pár stovek, proto je jasné, že si lidé chtějí koupací sezónu prodloužit. Jak to udělat? Stačí si pořídit bazénové zakrytí.

Jaké zakrytí bazénu vybrat?

Pevné zastřešení bazénu je cenově vyšší, ale komfortní. Dočasná forma zajistí potřebné pohodlí během koupání, ale nemá tak dlouhou životnost. Nejlevnější možností jsou bazénové plachty. Chrání ho před nečistotami, sněhem a mrazem. K negativům lze zařadit špatnou izolaci tepla, nízkou životnost.

Proč trvalé zastřešení?

Zabudované bazénové kryty jsou moderní, designové a kvalitní. Posuvná konstrukce s pevným hliníkovým základem může mít libovolnou výšku. Kryt je složen hned z několika částí, které se posouvají po kolejnicích. Zastřešení lze odsunout či ponechat na svém místě. K dalším negativům patří vysoká cena a potřeba instalace odborníky.

Bazén pod mobilním přístřeškem

Pokud prahnete po prodloužení koupací sezóny, ale nehodláte investovat desítky tisíc do trvalého zastřešení, padne vám do oka mobilní varianta. Ochrání vodu před nečistotami, a dokonce ji pěkně ohřeje. Ať už se rozhodnete pro dočasné či trvalé zakrytí bazénu, prodloužíte si koupání, zamezíte znečištění vody a snížíte spotřebu bazénové chemie.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.