logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Vzpomínka CTI ČR na pana Miroslava Vybírala

Miroslav Vybíral se dlouhodobě věnoval činnosti v oblasti energeticky úsporných projektů. Svoje odborné znalosti předával po mnoho let a obětavě udržoval povědomí topenářského řemesla.

Reklama

Vážení členové Cechu topenářů a instalatérů České republiky,
s velkým zármutkem Vám oznamujeme, že ve věku 72 let zemřel, dlouholetý člen prezidia Cechu topenářů a instalatérů České republiky pan Miroslav Vybíral, energetický specialista s oprávněním na vypracování energetických auditů, posudků, PENB, kontrolou účinnosti kotlů.


Miroslav Vybíral, absolvoval v roce 1986 Vzdělávací institut svazu podnikatelů. Od roku 1995 byl ředitelem společnosti Repos plus a.s. v Jablonci nad Nisou.
Navrhoval a realizoval energeticky úsporné projekty – budovy, sídliště, průmyslové areály. Stavby technologických celků pro zemědělství.

Podílel se na modernizaci soustav CZT ve městech – Jablonec nad Nisou, Zlín, Děčín, Světlá nad Sázavou a dalších. Modernizaci energetiky ve veřejné sféře – nemocnice Bulovka, Jilemnice, Kosmonosy; kulturní zařízení Moravské zemské muzeum v Brně, na projektu modernizace tepelného hospodářství Karlova univerzita Praha, mimo jiné na modernizaci energetiky průmyslových závodů – Weiller Holoubkov, Siemens Mohelnice, Krpa Hostinné, Jablox Group.

Miroslav Vybíral se dlouhodobě věnoval činnosti v oblasti energeticky úsporných projektů. Z význačných v poslední době realizovaných projektů lze jmenovat Využití odpadního tepla v závodě Krkonošské papírny v Hostinném, KVK PARABIT a.s., ve Svobodě nad Úpou, Prádelna Jeseník, Výrobní areál firmy Systherm s.r.o., některé z těchto projektů byly oceněny v celostátních soutěžích Energetický projekt roku.

Za společenství cechu organizoval soutěže Hospodářských novin – Firma roku, Živnostník roku. Cech topenářů a instalatérů České republiky v roce 2015 udělil panu Miroslavu Vybíralovi za energeticky úsporné projekty cenu Dílo roku.
Prezidentem CTI ČR byl navržen na zlatou pamětní Merkurovu medaili, kterou byl oceněn Hospodářskou komorou ČR v roce 2017 za dlouhodobou aktivní a úspěšnou spolupráci a za významnou podporu v oblasti profesního podnikání.
Svoje odborné znalosti předával po mnoho let a obětavě udržoval povědomí topenářského řemesla. Znali jsme ho jako člověka, který vnášel svou přítomností do našeho cechu pocit, že každý příští úspěch musí přijít další den.

S projevem úcty
Prezidium Cechu topenářů a instalatérů České republiky

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.