logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Navrhněte a vypočítejte si vytápění grafickým výpočetním programem TechCON

Společnost Atcon systems vyvinula program TechCON, který slouží pro profesionální návrh ústředního vytápění i s výpočtem jednotlivých dimenzí, tlakových ztrát a vyregulováním celé otopné soustavy.

Návrh a výpočet otopné soustavy

Hodnoty tepelných ztrát se Vám automaticky převedou do modulu Vytápění a na tyto ztráty si několika kliknutími navrhnete otopná tělesa (OT) do Vašeho projektu. Pokud si chcete vytvořit projekt vytápění bez předchozího výpočtu tepelných ztrát, navrhnete si tělesa přímo do projektu.

OT si do projektu vložíte jednoduchým kliknutím a následně je osadíte potřebnými armaturami. Podle typu zvoleného tělesa (VK, klasik, žebřík, …) Vám program nabídne vhodné sady armatur. Podobným způsobem jako otopná tělesa je možné navrhnout i zdroj tepla, kde program nabídne kotle na základě požadovaného tepelného příkonu.

Potrubí kreslíte do půdorysu (axonometrie) stejným způsobem jako čáry v programu AutoCAD (přívod a zpátečka se kreslí zároveň), stoupací potrubí se zadá pomocí výšek. Do projektu si taktéž můžete vložit ventily, čerpadla a další armatury.

TechCON sám sestaví výpočtový model a navrhne potřebné dimenze potrubí, vypočítá tlakové ztráty na úsecích, nastavení radiátorové a další ventily. Samozřejmě si můžete měnit dimenze potrubí, teplotní spád soustavy a všechny další parametry ve výpočtu. Program zároveň kontroluje správnost návrhu.


Po výpočtu si můžete vygenerovat řez a exportovat všechny výkresy do DXF nebo PDF. Po vytvoření celého projektu, zapnete funkci specifikace a program Vám napočítá všechny použité prvky v projektu a přiřadí k nim ceny.

Postup návrhu a výpočtu jednoduché otopné soustavy naleznete na krátkém videu (7:07 min):

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.