logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Jak funguje systém adiabatického chlazení Merlin Technology?

Zvlhčovací modul pro adiabatické chlazení okouzlí díky robustní konstrukci a malým rozměrům, stejně tak i nízkou hmotností. Díky technickým předpokladům a odpovídajícímu designu je vhodný zejména pro zvlhčování a adiabatické chlazení požadovaných prostorů.


Jak zařízení v praxi pracuje?

Zvlhčovací systém Merlin Technology pracuje na základě vysokého tlaku vody v tlakovém systému (asi 70 bar) a jejím rozprašováním v průměru kolem 6,5 m od zavěšeného modulu do prostoru a výšky přibližně 200 cm. V tomto prostoru suchý vzduch absorbuje vodní mlhovinu.

Pod touto úrovní výrobek, materiál ani obsluha zařízení nejsou vystaveny účinkům vody ve formě kapaliny. Podpora dokonalého vznosu mlhoviny je uskutečňována zabudovaným ventilátorem nasávajícím vzduch od stropu do modulu a vytlačujícím jej speciálně vyvinutými aerodynamickými průduchy přímo v místě pod vysokotlakými tryskami (patentováno firmou Merlin Technology G.m.b.H. Ried im Inkreis).

Voda rozprašovaná vlastním tlakem tvoří drobné kapičky v průměru ve velikosti pod 1 µm. Tyto kapičky jsou rozprašovány přímo do vzduchu, kde se rychle odpařují do plynného stavu, a tak zvyšují relativní vlhkost bez nebezpečí samovolné kondenzace. Suchý vzduch se k rozprášené mlhovině chová velmi agresivně - změní její kapalné skupenství na vzdušnou vlhkost.

Subjektivní pocit pozorovatele při zvlhčování je chlad a příjemné osvěžení - efekt adiabatického chlazení. Když je dosaženo požadované úrovně relativní vlhkosti, hydrostat prostřednictvím řídicí jednotky odstaví z provozu tlakové čerpadlo a obvod se uzavře pomocí speciální pružiny s kuličkou v místě trysky, která usedá do správně vytvarovaného průměru sedla, čímž se ukončí proces vlhčení, včetně zabránění tvorby kapek a odkapu zbytkové vody ze systému.


Drekoma
logo Drekoma

DREKOMA - výhradní dovozce vlhkoměrů a zvlhčovacích systémů firmy MERLIN Technology GmbH. Úprava a demineralizace vody - reverzní osmoza,obchodní a zprostředkovatelská činnost, dřevařské stroje a zařízení, zpracování znaleckých posudků v oboru.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.