logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Návrh teplovodních jednotek Nivolair

NIVOLAIR je teplovodní topná jednotka pro vytápění prostor o výšce od 4 do 20 m. Topné jednotky se zavěšují těsně pod strop, snižují vertikální tepelný gradient a tím i náklady na vytápění.

Při návrhu počtu topných jednotek je potřeba dbát na základní požadavky, aby jednotky fungovaly tak jak mají. Základním požadavkem je výška vytápěného prostoru a to min. 4m a max. 20m .

Pro vytápění prostor od 4 do 6m výšky se používají jednotky Nivolair HT-LT V9 a pro vytápění vyšších prostor Nivolair HT-LT V3. Další jak vybrat správnou jednotku je tepelný spád topného média, jednotky HT jsou teplovodní a používají se pro vyšší teplotní spády např. 90/70°C pro nižší teplotní spády např. při použití s tepelnými čerpadly, se používají nízkoteplotní jednotky LT, tyto jednotky mají dvojitý výměník a mají o 45% vyšší topný výkon jak jednotky HT.

Pro zjednodušení výběru a výpočtu počtu potřebných jednotek, slouží tabulka výkonů. Pro usnadnění práce při výběru a výpočtu jednotek je možné vyplnit tzv. poptávku a do 24hodin se vám ozve technik s výpočtem a cenovou nabídkou pro daný projekt, samozřejmostí je i pomoc s návrhem rozmístění jednotek na hale a úprava výkresové dokumentace v AutoCADU.


UNITHERM Group, a.s.
logo UNITHERM Group, a.s.

UNITHERM Group nabízí: Podporu projekční činnosti vytápění hal, návrh měřičů tepla Kamstrup. Prodej vybraného obchodního zboží pro energetiku a tepelnou techniku: Měřiče tepla Kamstrup, topné jednotky Nivolair, destratifikátory.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.