logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Češi si umí svou vodu prodávat sami a Francouze ani jiné cizince k tomu nepotřebují

Od r. 2004 zaplatili obyvatelé ze Zlínska ve vodném a stočném Veolii přibližně 600 mil. Kč zisků, zatímco Vak Zlín utržily za stejnou dobu zisk pouhých 63 mil. Kč. Nevýhodnost smluv s Veolií konstatovalo i vedení města Zlína.

Reklama

Vážení zastupitelé, akcionáři a zástupci odborné veřejnosti,

v rámci zlepšování informovanosti o vodohospodářství na Zlínsku Vám zasílám mou reakci na „stížnost“ bývalého ředitele Vodovodů a kanalizace Zlín (Vak Zlín), pracujícího po vyvedení zisků z Vaku Zlín pro fr. koncern Veolia. Od roku 2004 zaplatili obyvatelé ze Zlínska ve vodném a stočném Veolii přibližně 600 mil. korun zisků, zatímco Vak Zlín utržily za stejnou dobu zisk pouhých 63 mil. korun. Tento pro koncern „geniální model“ byl zaveden protiprávně a pokud se to lidé nedozví, má pokračovat dalších 20 let!

Reportáž „Megapodvod s vodou?“[1] odvysílaná ČT2 v pořadu Nedej se, je nejen objektivní. Ona je první pravdivou reportáží ČT o tom, jaký pokoutný systém se zavádí do vodáren po celé ČR. Na ověřitelných informacích vysvětluje nevýhodnost systému, kdy českou vodu na českých trubkách prodává lidem zahraniční koncern, jehož jedinou prioritou je zisk.

Nevýhodnost smluv s Veolií konstatovalo den po reportáži i vedení města Zlína[2] a dle názoru soudů byl tento model instalován do Vak Zlín pokoutně a protiprávně. Okolní vodárny v rukách měst a obcí ve Zlínském kraji navíc dokazují, že Češi si umí svou vodu prodávat sami a Francouze ani jiné cizince k tomu nepotřebují.

Konečné rozhodnutí soudů vrací prodej a zisky z vody zpět do rukou měst a obcí. To se nelíbí koncernu, který inkasuje z vody obrovské zisky. Ani jeho pomahačům, které zaměstnává. Stejně jako se jim nelíbí, že jsou veřejně přístupné důkazy o protiprávnosti procesu vyvedení prodeje vody na francouzský koncern.

Vysvětlují totiž, proč mají lidé na Zlínsku nejvyšší cenu vody ve Zlínském kraji, proč nečerpají dotace z EU, kolik zisků z vody platí lidé francouzskému koncernu Veolia a jaké škody společnosti Vak Zlín vznikly. Vedení města Zlína dnes hovoří o stamiliónech[3]. Vysvětlují a dokládají, jak někteří „politici“ jednají na úkor lidí a ve prospěch koncernu!

Nechci být otrokem koncernů ve vlastní zemi. Proto jsem se proti tomu postavil a přes soudy bráním sebe, vodárny, zdravý rozum a lidi. Bez ohledu na zastrašování, vyhrožování, útoky a hanopisy věřím, že se podaří dovolat se spravedlnosti a nápravy ve prospěch lidí a měst.

V příloze je reakce na "stížnost" Veolie i to, kdo vlastně zavedl model s Veolií ve Vaku Zlín. Budete překvapeni, pokud si myslíte, že města a obce, či politici.

Předem děkuji, že si všechny mé informace ověříte.

S pokorou k vodě
Ing. Radek Novotný
Autor projektu PRAVDA O VODĚ
www.pravdaovode.cz
www.facebook.cz/vodalidem

________________________________________
[1] Reportáž „Megapodvod s vodou?“ odvysílané 22. března 2015 na ČT2
[2] Mimořádné zasedání Rady města Zlín 23.3.2015
[3] Důvodová zpráva Rady města Zlín 23.3.2015
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.