logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Condair SH2 - Adiabatický zvlhčovací systém

Condair SH2 představuje novou generaci adiabatických zvlhčovačů pracujících na principu odparu vody. Přináší levné a účinné řešení problému zvlhčování vzduchu nebo adiabatického chlazení vzduchu.

Popis funkce a konstrukce:
Adiabatický zvlhčovací systém CONDAIR SH2

Zařízení vychází koncepčně ze sestavy odpařovacích kazet. Kazety jsou vyplněny materiálem z polyesteru s hygroskopickou impregnací a systému vodního potrubí, které přivádí vodu na horní hranu kazet a smáčí je. Vzduch procházející kazetami je účinně navlhčován. Pro vyšší rychlosti proudění vzduchu se odpařovací kazety doplňují eliminátorem kapek. K dispozici jsou dvě tloušťky odpařovacích kazet (200 a 300 mm) pro zvlhčovací účinnost 85 a 95% podle požadavku zákazníka. K dispozici jsou dvě základní verze zvlhčovače. Verze „FLOW“ pracuje bez cirkulace vody. Verze „REFLOW“ pracuje s cirkulací vody a je vybavena cirkulačním čerpadlem. Zvlhčovač může pracovat s neupravenou pitnou vodou, změkčenou vodou a plně demineralizovanou vodou.

Hygieničnost celého systému je garantována použitím UV lampy (za příplatek), dále inertním a antibakteriálním materiálem odpařovacích kazet a dokonalým odloučením aerosolu. Polyesterové odpařovací kazety jsou zdravotně nezávadné (neobsahují škodlivá skleněná vlákna, hořlavost DIN EN 53438 F1). Speciálně tvarovaný povrch („V“ profil) zajišťuje max. zvlhčovací účinnost při malé tlakové ztrátě. Rám kazet je vyroben z nerezového plechu.
Nosné prvky zvlhčovače, vana a veškerý spojovací materiál je vyroben z ocelového nerezového plechu, což je zárukou dlouhé životnosti zvlhčovače.

Hlavní přednosti systému Condair SH2 jsou:
  • krátká délka vestavby - pouze 0,8 m
  • vysoká zvlhčovací účinnost (až 95%)
  • nízká spotřeba vody při minimálních ztrátách
  • nízká spotřeba el. energie
  • nízká tlaková ztráta na straně vzduchu
  • přizpůsobení vestavby do stávajícího potrubí nebo zvlhčovací komory VZT jednotky
Adiabatický zvlhčovací systém CONDAIR SH2 s funkcí adiabatického chlazení vzduchu
Adiabatický zvlhčovací systém CONDAIR SH2
FLAIR, a.s.
logo FLAIR, a.s.

Zvlhčovače parní, adiabatické. Odvlhčovače bazénové, stavební. Adsorbční odvlhčování. Klimajednotky a tepelná čerpadla pro bazény. Chladicí jednotky a přesná klimatizace. Dveřní clony. Předizolované potrubí ALP. Konvektory. Distribuční elementy pro VZT.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.