logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Dantherm - ventilace řízená potřebou

Rekuperační jednotky Dantherm pro rodinné domy jsou na českém trhu stále oblíbenější. Po počátečním nastavení se uživatel nemusí již o nic starat.

Reklama

Po více než dvouletých zkušenostech s novými rekuperačními jednotkami je zřejmé, že směr který si vytyčila společnost Dantherm Air Handling pro další vývoj ve ventilaci rodinných domů je správný. Ventilace řízená potřebou se u zákazníků setkala s velkým úspěchem. Po počátečním nastavení se uživatel nemusí již o nic starat. Vše je založeno na nově vyvinuté regulaci, která se řídí podle hodnoty vlhkosti odsávaného vzduchu z domu. Ta je snímána vestavěnými čidly v jednotce. Výhodou je, že uživatel v případě návštěvy, párty či praní a sušení prádla v domě nemusí ručně zvyšovat výkon jednotky nebo jí přepínat do jiných režimů provozu jak to známe u jiných typů rekuperací. Regulace sama pozná zvýšenou potřebu větrání a tomu uzpůsobí výkon jednotky , stejně tak výkon sníží, aby nedocházelo k přesušování interiéru domu. Další velkou výhodou je to, že pokud uživatel pustí jednotku na ruční režim, regulace jednotku sama po 4 hodinách přepne do automatického provozu. Tím se zabrání zbytečným nákladům na spotřebu energie.

Dalším prvkem který je velmi oblíben, je zdařilé dálkové ovládání s velkým LCD displejem. Díky tomuto ovladači získáte spoustu nadstandardních funkcí a to jak na regulaci tak i pro čtení různých informací.


Pokud jde o produktovou řadu, prozatím jsou k dispozici dvě vertikální jednotky HCV3 a HCV5 o výkonu 300 a 500m3/h, určené do vnitřních prostor a dvě horizontální jednotky HCH 5 a HCH 8 o výkonu 500 a 800m3/h. I když tato řada pokryje většinu rodinných domů, brzy přibude jednotka HCV 4. U vertikálních jednotek HCV je výhodou možnost umístění do standartní skříně šířky 60 cm. Naopak u horizontální jednotky je velmi hojně využívána možnost umístění v nevytápěných prostorách (až do -20 °C) díky vyššímu stupni izolace skříně jednotky.

Velmi důležitou hodnotu při výběru rekuperační jednotky hraje hodnota SFP( příkon we watech na přenesený m3 vzduchu). Tuto hodnotu mají jednotky řady HC jednu z nejlepších na současném trhu. Je to i díky EC ventilátorům od společnosti EBM papst. Přesto Dantherm ve snaze o dosažení ještě lepších výsledků již takto dobré ventilátory vyměnil za novější modely, kde se při stejné hodnotě SFP dosáhne vyšších tlaků.

Srdcem jednotek řady HC je protiproudý výměník ze slitiny hliníku který zaručuje vysokou účinnost, až 92 %. Výměník si Dantherm vyvinul i vyrábí zcela sám a nenabízí ho pro jiné výrobce jednotek. Kvalitu a účinnost tohoto výměníku jen dokládá poskytnutá 10 letá záruka.


Dantherm se snaží všechny své více než 50 ti leté zkušenosti s produkcí průmyslové vzduchotechniky uplatnit v řešeních pro malé jednotky, a viditelně se mu to úspěšně daří.

Jednotky mají nyní veškeré certifikáty pro umístění do pasivních domů. Všechny tyto certifikáty a výsledky spolu s tabulkami výsledků jsou samozřejmě k dispozici zákazníkům. Dantherm se ve výsledcích testů umisťuje pravidelně na předních pozicích. Proto je pořízení rekuperační jednotky Dantherm dobře vloženou investicí, která se vrátí nejen úsporou na vytápění, ale hlavně příjemným prostředím domu bez zvýšené vlhkosti, plísní a nežádoucích odérů.

V případě že plánujete nákup takovéto jednotky stojí za to zjistit si o jednotkách Dantherm více, nebo nás navštívit na výstavě Aqua therm Praha, hala 6, stánek 634.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.