logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Otevření Zehnder akademie

Výrobky Zehnder se uplatní v rezidenčních, komerčních i průmyslových budovách, ceněna je výroba radiátorů na míru, ale v sortimentu jsou radiátory pro koupelny, elektrická topná tělesa, stropní sálavé vytápění a chlazení, kombinované jednotky pro větrání a tepelná čerpadla, větrání s rekuperací a stropní jednotky pro čištění vzduchu v průmyslu, kompletní řešení pro dům.

Reklama

Slavnostní setkání při příležitosti otevření nového sídla společnosti a zároveň Zehnder Akademie zahájil jednatel Zehnder Group Czech Republic s.r.o. Jiří Štekr.

Slavnostní otevření společnosti Zehnder Group Czech Republic s.r.o. v Sezimově Ústí II se zúčastnil i Hans Peter Zehnder, majitel společnosti Zehnder Group a předseda představenstva. V úvodu setkání mimo jiné řekl:

  • Je pro nás velká čest být u tohoto slavnostního otevření, protože Česká a Slovenská republika jsou pro nás dvě malé země z hlediska prodejů, ale dvě velké země z hlediska potenciálu.
  • Zehnder je mezinárodní firma s rodinným zázemím, od r. 1986 jsme na švýcarské burze a v roce 2012 byl náš obrat 524 mil EUR s 3 135 zaměstnanci. Soustředíme se na designové radiátory a řízené větrání.
  • Zehnder má silné zastoupení produkce i obchodu v Evropě, nově i v USA, Kanadě a Číně.
  • Naším posláním je být nejatraktivnějším dodavatelem pro úsporné a zdravé vnitřní klima.
  • Nabízíme sortiment pro vytápění, chlazení, větrání, zpětné získávání tepla a čištění vzduchu.
  • Naše výrobky nachází uplatnění v rezidenčních, komerčních i průmyslových budovách, ceněna je výroba radiátorů na míru, ale v sortimentu jsou radiátory pro koupelny, elektrická topná tělesa, stropní sálavé vytápění a chlazení, kombinované jednotky pro větrání a tepelná čerpadla, větrání s rekuperací a stropní jednotky pro čištění vzduchu v průmyslu.
  • Naše nabídka je kompletním řešením pro dům.
  • Otevření českého zastoupení je pro nás milníkem ve 100 leté historii společnosti, protože zde nacházíme trh, dobrý tým spolupracovníků, máme vhodné produkty a můžeme se opřít o podporu zákazníků.

Na důkaz přátelství předal H.P.Zehnder J.Štekrovi obrázek Gränichenu ve Švýcarsku, kde v r. 1895 prapradědeček H.P. Zehndera založil dnešní Zehnder Group.

Zleva: H.P. Zehnder a J. Štekr

Mezinárodní obchod má na starost Oliver Bock, který vybral z milníků ve 100 leté historii společnosti Zehnder:


p. Oliver Bock
  • 1895 založení servisní dílny
  • 1920 výroba motocyklů Zehnderli z ocelových trubek. Odtud vzešla zkušenost s prací s přesnými ocelovými trubkami.
  • 1930 byl vyroben první trubkový ocelový radiátor Charleston
  • 50. a 60. léta – firma roste a rozšiřuje se za hranice do Německa a Rakouska
  • 1980 firma jako první vyrobila klasický koupelnový topný žebřík
  • 2001 začátek řízeného větrání u firmy Zehnder a expanze do celého světa
  • 2002 - 2003 začátky i v ČR. Zde poděkování patří paní Ivaně Hovorkové z formy Obzaho, která nám je velkou pomocí dodnes.
  • O r. 2009 zde působí country manager Jiří Štekr, kterému patří velký dík za úspěchy, kterých dosáhl i přes nelehkou ekonomickou situaci v tomto období.

Z prezentace Jiřího Štekra, jednatele nově založené společnosti Zehnder Group Czech Republic s.r.o., která byla založena 1.4.2013 se sídlem v Sezimově Ústí II.

Součástí je vlastní školící centrum Zehnder Akademie, ale zároveň společnost využívá výborné vztahy se sousedním učilištěm, které funguje rovněž jako aktivní vzdělávací středisko. Jiří Štekr zdůraznil význam školícího střediska. Zehnder nabízí kompletní řešení pro dům s vysokou přidanou hodnotou, které však je nutné nabízet jen s kvalitní znalostí těchto produktů.

  • Velkou výhodou stropního sálavého vytápění a chlazení Zehnder je úspora provozních nákladů až 40%.
  • Stropní sálavé panely Zehnder mohou být hladké nebo perforované a jsou vhodné pro recepce, školy, konferenční sály, hotely, recepce a kanceláře a existuje dlouhý seznam referencí, z posledních v ČR například v ZŠ Nebušice, pro radiátory Zehnder je zajímavou referencí vládní vila E. Beneše, kde v rámci rekonstrukce byly použity radiátory Zehnder. Zájemci se mohou do vily podívat 28.10.2013, což je letošní jediný den, kdy bude otevřena.
  • Nově budou v nabídce i stropní sádrokartonové topné a chladicí panely, které jsou vhodné pro bytovou výstavbu a jsou cenové příznivější.
  • Velkou výzvou jsou pro nás úspory energie v nové výstavbě, kde stoupá potřeba řízeného větrání. Již nyní se chceme připravit na nové požadavky od r. 2020 a nabídnout vysoce kvalitní produkt za rozumné peníze s rekuperací tepla a vlhkosti.
  • Připravujeme programy pro 1-2 denní školení pro montážní firmy, pro projektanty a další odborníky.
  • Chceme i nadále dodržovat třístupňový model prodeje přes velkoobchody a s implementací SAP se připravujeme na převzetí celé nákupní agendy v rámci české společnosti jako samostatné organizační jednotky. V současnosti se pro naše zákazníky nic nemění, nákup dál zatím funguje z Německa.

V rámci slavnostního otevření dostala redakce TZB-info možnost položit H.P.Zehnderovi pár otázek.

TZB-info: Vaše designové bytové radiátory byly mezi prvními, se kterými se řada projektantů setkala před dvaceti lety. Značka Zehnder se tak dostala do podvědomí díky atypickým tvarům těles a luxusnímu provedení. Jak v současné době vidíte své cíle v ČR?

Hans Peter Zehnder, majitel společnosti Zehnder Group a předseda představenstva
Hans Peter Zehnder, majitel společnosti Zehnder Group a předseda představenstva

H.P.Zehnder: I nadále se chceme pohybovat ve středním a vyšším segmentu trhu a držet své dvě hlavní priority: design, kdy spolupracujeme s předními designéry a 100% fungující dodávky, což zahrnuje perfektní plánování výroby, výrobu s důrazem na kvalitu a bezchybnou logistiku.

TZB-info: V současné době se díky trendu nízkoenergetické výstavby v ČR hodně prosazuje podlahové vytápění. V Německu má podlahové vytápění letitou tradici. Můžete nějaké zkušenosti ze „soužití“ podlahového vytápění a otopných těles přenést i do ČR?

H.P.Zehnder: Dalo by se říci, že buď věříte v jedno nebo v druhé. Projektanti a investoři preferují radiátory z důvodu rychlejší reakce a efektivní zohlednění tepelných zisků, architekti mnohdy rádi navrhují podlahové vytápění, jelikož se nemusejí starat o rozmístění radiátorů. Někdy je výběr třeba přizpůsobit také budově nebo jejímu provozu. Co je však podstatné – do budoucna není prioritou vytápění, ale chlazení. A zde přinášíme lepší řešení než je podlahovka. Topné a chladící panely vidíme jako velice perspektivní. Proto i naše společnost investovala a zakoupila italskou společnost, která vyrábí sádrokartonový topný a chladicí systém.

TZB-info: V ČR v současné době dochází k řadě přestaveb loftů a historických areálů a jejich změně k jiným účelům. K znovuobjevení krás řady historických objektů, které byly „zaneseny“ necitlivými vestavbami a přestavbami. V těchto areálech má většinou design velký význam a je doceněn. Vidíte i zde prostor pro Zehnder?

H.P.Zehnder: Naše radiátory jsou pro takové prostory velmi vhodné, výhodou jsou různé varianty připojení, které respektují v historii používané způsoby napojení těles. V naší nabídce se dá najít plná náhrada odpovídající charakteru architektury prostoru. Z nabídky bych jmenoval například radiátory Charleston nebo Excelsior. Jakkoliv mají zde naše radiátory velký potenciál, nesmíme zapomenout, že i tyto prostory je třeba větrat. Někdy může být problém s vedením rozvodů, ale naši specialisté jsou připraveni vždy pomoci a hledat řešení spolu a architekty a investory s minimálním narušením historické budovy. Výhodou může být i systém plochého flexi potrubí provedení podlahou.

TZB-info. Kromě designových otopných těles se zabýváte i zdravým klimatech v budovách. Za redakci TZB-info vidíme zdravé klima jako velké téma, na které se často při řešení energetických úspor v budovách zapomíná. Co je nosným tématem Vaší nabídky v tomto segmentu?

H.P.Zehnder: Zatímco vytápění jako takové je poměrně jednoduché, správný návrh větrání je složitější.  Je zvolit potrubí, zajistit nízkou hlučnost , správné vyvážení částí distribučního systému. Naše potrubí je čistitelné a zajistí komfortní neustálý přísun čerstvého vzduchu. Spolupráce s montážními a projekčními firmami je prioritou, musíme zajistit kvalitní projekční podklady a vyškolení autorizovaných center. Správný návrh považujeme za důležitější než vlastní jednotku.

TZB-info: Po letošním rychlém jaru v mnoha domácnostech řešili téma alergií. Vaše nabídka je zaměřena i na zařízení, které umožňují omezení prašnosti. Pro jaké budovy je určena?

H.P.Zehnder: Náš ventilační systém je vhodný pro všechny typy prostor, filtrace je standardní součástí jednotek, ale lze samozřejmě doplnit o dodatečné filtry. Systém je vhodný i např. pro školy, v Německu a ve Švýcarsku je montován v rámci projektu Zdravé třídy.

Na závěr ještě k novince, plochému radiátoru s revoluční technologií:

Na začátku nás oslovil dodavatel grafitu s možností dalšího využití materiálu a původní myšlenka byl deskový radiátor s novou technologií. Během vývoje jsme objevili nekonečné možnosti designu. Vznikla tak novinka, která překvapuje tenkostí, lehkostí a vysokou vodivostí. Nové radiátory jsou tvarově neomezené a  změna znamená jen minimální zásah do výroby. Vzniklo tak výrazné posílení našeho postavení v oblasti designových otopných těles.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.