logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Větrání bytových místností a prostor, kde jsou problémy s hlukem a prachem

Advance je decentralizovaná větrací jednotka s rekuperací tepla, která je instalována v obytných místnostech přímo na vnější obvodové zdi. Přiváděný čerstvý vzduch je veden přímo skrz zeď a prochází vysoce účinným výměníkem tepla. Větrací jednotka Advance je automaticky ovládaná prostřednictvím senzorů CO2 a vlhkosti.

Komfortní a úsporné větrání bytů, kanceláří a provozoven

Větrací jednotka ADVANCE

Decentralizovaná větrací jednotka s využitím odpadního tepla (tzv. rekuperací) a přesnou regulací množství větraného vzduchu

Větrací jednotka ADVANCE je novým konceptem decentralizovaného větrání pro jednotlivé místnosti. Způsob větrání vhodný jak pro renovace, tak i pro novostavby. Garantuje zdravé vnitřní prostředí a značné úspory energie.

Advance je decentralizovaná větrací jednotka s rekuperací tepla, která je instalována v obytných místnostech přímo na vnější obvodové zdi. Přiváděný čerstvý vzduch je veden přímo skrz zeď a prochází vysoce účinným výměníkem tepla.

 

ADVANCE rovnotlaké větrání bez potrubních rozvodů

Advance
Advance – funkční schéma

Jednotka je vybavena entalpickým výměníkem tepla se zpětným přenosem vlhkosti, senzorem CO2, vlhkostním a teplotním senzorem. Plně automatizovaný systém řízení garantuje zdravé, čisté a svěží vnitřní prostředí. Displej informuje uživatele o vnitřních a vnějších klimatických podmínkách.

Větrací jednotka Advance je optimalizovaná a využitelná v průběhu celého roku. Mezi její největší přednosti patří:

 
Advance – řízení

Advance – výměník

Advance – filtr

Advance – skříň

Automatické řízení

Větrací jednotka Advance je automaticky ovládaná prostřednictvím senzorů CO2 a vlhkosti. Plně automatický systém řízení vždy garantuje zdravé a čisté vnitřní prostředí. Požadavek řídícího senzoru CO2 předchází nadměrnému větrání a přispívá ke zvýšení úspory energie.

Jedinečný rekuperační výměník a úspora energie

Advance je vybavená entalpickým rekuperačním výměníkem s účinností > 90 %. Výměník nejen zajistí využití odpadního tepla z odváděného vzduchu, ale také omezí jeho případné vysoušení v zimních měsících. Díky použití entalpického výměníku není nutné instalovat odvod kondenzátu.

Vysoce účinné prachové a pylové filtry

Jednotka Advance je standardně dodávána s účinným prachovým filtrem (F7) na přívodu vzduchu do místnosti. Z větrací jednotky tak dělá ideální řešení pro větrání prostor v lokalitách se zvýšenou prašností, jako jsou hlavní silniční tahy, stavby a průmyslové podniky.

Ticho a intimita domova

Ve spodní polovině rozsahu větrání je větrací jednotka téměř neslyšitelná. Současně však její konstrukce výrazně omezuje pronikání vnějšího hluku do obydlí. To zajistí optimální hlukový útlum domácnosti nebo pracoviště.

Instalace do nových staveb i renovací

Advance nevyžaduje vzduchové potrubí, je tedy vhodná jak pro novostavby, tak pro rekonstrukce z důvodu snadné dodatečné instalace. Pro přívod a odvod vzduchu postačí vyvrtat jádrovým vrtákem dva otvory Ø 150 mm.

Využití

Větrací jednotka Advance zajistí dostatečné větrání pro prostory do velikosti cca 100 m2 s počtem až 6 osob. Je vhodná pro všechny prostory, kde požadujeme zdravé a svěží prostředí. Výše zmíněné přínosy filtrace vzduchu a snížení hlučnosti dělají z jednotky ideální řešení problémů větrání hlukem a prachem exponovaných prostor v blízkosti silnic, staveb a továren.

Technická specifikace Advance
Objem větrání[m3/h]0–75 (optimum)
150 (maximum)
Účinnost tepelného výměníku[%]> 90
FiltraceF7 přívodní vzduch
G3 odtah znehodnoceného vzduchu
RegulaceAutomatická na základě množství CO2
DisplejZobrazuje nastavenou a aktuální úroveň koncentrace CO2, teplotu a množství vzduchu. Další funkce – ruční ovládání, pauza, maximum a letní noční větrání.
Napájení[V/Hz]Ze zásuvkového obvodu 230V/50Hz
Elektrické krytíIP 31
Příkon6–102 W; 0,06–0,7 A
Rozměry500 × 1200 × 185
Přívodní otvory Ø2× 100mm
(předvrtání pro izolované potrubí 2× 150 mm)
BarvaVe standardu RAL 9010 bílá
Funkce jednotky s entalpickým výměníkem až do −12°C. Při nižších teplotách regulace omezuje větrání podle aktuální teploty výměníku.


Snadná instalace

Instalace jednotky je rychlá a nenáročná:

Advance – postup instalace

Naměříme a v obvodové stěně vyvrtáme dva otvory. Jeden pro přívodní čerstvý vzduch a druhý pro odvod znehodnoceného vzduchu. Protože jednotka obsahuje entalpický výměník, nepotřebuje odvod kondenzátu. Do vyvrtaných otvorů vložíme potrubní vložku a osadíme vnější mřížky. Na vnitřní stranu přivrtáme nosnou instalační desku a zavěsíme jednotku. Jednotku připojíme do zásuvky, nastavíme regulaci a můžeme větrat.

Logo Brink Climate Systems

Výrobcem větrací jednotky Advance je přední evropský výrobce firma Brink Climate Systems. Firma ŠTORC je distributorem větracích jednotek firmy Brink Climate Systems.


ŠTORC TZB s.r.o. - oficiální dodavatel větrání BRINK a UBBINK pro ČR
logo ŠTORC TZB s.r.o. - oficiální dodavatel větrání BRINK a UBBINK pro ČR

Firma Štorc TZB - autorizované zastoupení a importér Raychem a Brink a Ubbink pro ČR. Nabízíme komplexní systém větrání se zpětným získáváním tepla Brink a Ubbink, podlahové vytápění Raychem, regulace, ochrana potrubí, okapů a ploch před ledem a sněhem, ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.