logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

inVENTer nasazuje se svým výkonným a tichým ventilátorem XENION nové standardy na trhu s decentrálními větracími systémy

Německý výrobce firma inVENTer® uvede toto léto 2018 na trh dva nové větrací přístroje, mimo větrací jednotky iV-Smart+, také větrací jednotku iV14-Zero. Srdce těchto větracích jednotek tvoří již osvědčený High-Tech keramický výměník spolu s nově vyvinutým ventilátorem XENION uloženým v již standardním dvojitém usměrňovači průtoku vzduchu s názvem inVENTron®.


Ventilátor XENION byl speciálně vyvinutý pro společnost inVENTer ve spolupráci se specialisty z oboru letectví a kosmonautiky. Ventilátor XENION boduje svou nízkou spotřebou elektrické energie 1 – 3 W a je vybavený dvoustupňovým automatickým přepínáním umožňujícím plynulý přechod při reverzním chodu ventilátoru. Standardně integrovaný teplotní snímač měří kontinuálně teplotu přiváděného vzduchu a v případě potřeby jej reguluje. Tím zabraňuje ochlazování vnitřních prostorů v zimním období. Standardně je také vybavený inteligentním stabilizátorem pro větrné nápory. Ventilátor Xenion je proto schopný detekovat větrné nápory a nezávisle na nich udržovat stanovenou rychlost otáček lopatek ventilátoru. Výsledkem je plynulý chod i za nepříznivých větrných podmínek. Konečně Xenion také splňuje klasifikaci třídy S3 dle DIN EN 13141-8 a nabízí tím investorům bezpečné naplánování větracího systému. Všechny nové produkty řady inVENTer jsou osazeny ventilátorem Xenion a v kombinaci s regulátorem s integrovaným senzorem či spínačem jsou zařazeny do nejvyšší třídy účinnosti a to A+.


Větrací přístroj iV-Smart+ osazený ventilátorem XENION a usměrňovačem inVENTron nasadí v blízké budoucnosti nové standardy ve třídě kompaktních decentrálních větracích systémů. Jeho vlastnosti týkající se objemu průtoku vzduchu z něj dělají momentálně nejvýkonnější a nejúčinnější ventilátor pro decentrální větrací přístroje ve své třídě o průměru 160 mm. Díky své kompaktnosti je objem průtoku vzduchu až do 29 m3/h v režimu zpětného zisku tepla a v režimu trvalého větrání je to dokonce 58 m3/h. Tímto způsobem zaručí větrací přístroje iV-Smart+ vysoce účinné a velmi tepelně úsporné větrání vašeho domova.

Tyto větrací jednotky jsou také k dispozici ve variantě Corner umožňující umístit větrací přístroje pod zateplení a jejich vyústění ukrýt ve špaletě okna, další jednotky typu Top jsou určené pro podkrovní prostory, varianta Sylt naopak pro suterény a prostory pod úrovní povrchu země a v neposlední řadě varianta Ohio umožňuje větrat i budovy s velmi slabými zdmi od šířky 180 mm.


Nový systém iV14-Zero se vyznačuje především obzvláště vysokou akustickou ochranou a zároveň velmi tichým provozem s vysokým výkonem a nízkými provozními náklady. Ve větracích přístrojích iV14-Zero je realizována nové technologie akustické ochrany, která je patentována, tudíž disponuje prvotřídními vlastnostmi, ať už se jedná o vlastní hlučnosti, či o akustický útlum venkovního hluku a představuje tak nové měřítko pro trh.

Větrací systém iV14-Zero díky svému unikátnímu akustickému tlumiči z Inventinu redukuje přenos vnitřního i venkovního hluku na minimum. Normalizovaný rozdíl úrovně hluku je u standardního přístroje bez přídavných akustických doplňku 48 dB – bez jakékoliv redukce objemu průtoku vzduchu. S dalšími akustickými doplňky dosahuje hodnot až 56 dB. Vlastní hlučnost této větrací jednotky se pohybuje vždy pod 30 dB (A) a to i při nejvyšším stupni otáček, provoz na základní nejnižší stupeň je neslyšitelný, jeho hodnota je 13 dB (A). Tento nový systém iV14-Zero přichází na trh také ve variantě Corner, kdy je vyústění větracího systému ukryto ve špaletě okna.

inVENTer poskytuje na oba nové produkty pětiletou záruční dobu garantovanou výrobcem. Větrací přístroje iV-Smart+ stejně jako iV14-Zero jsou ve standardu vybaveny prachovým filtrem třídy G4, volitelně lze dokoupit další filtry jako jsou pylové a jemné pylové filtry pro alergiky, či aktivní uhlíkové filtry proti vniku pevných částic a smogu do interiéru.


Pro oba dva produkty je z technického hlediska směrodatné, že dosahují zpětného zisku tepla až 87 % a to i při vyšších otáčkách, čímž šetří cenou energii nejen na papíře, ale i ve skutečnosti.

Aby mohly být nové větrací přístroje iV-Smart+ a iV14-Zero co nejrychleji a zároveň jednoduše umístěny do novostaveb, byl vyvinut speciální stavební prvek Simplex. Simplex se vkládá přímo do zdi místo cihly a skládá se z vestavěného bloku a integrované stavební průchodky, která má již z výroby správný sklon a splňuje veškeré stavební předpisy. Firma inVENTer vyrábí tyto stavební prvky individuálně dle konkrétních požadavků zákazníka a uspoří tak cenný čas i vícenáklady spojené s instalací.

Více informací o nových produktech vám rádi podají na telefonním čísle +420 376 382 177, nebo si o ně můžete zažádat písemně na info@inventer.cz, v dohledné době se také objeví na webových stránkách www.inventer.cz


A - INVENT s.r.o.
logo A - INVENT s.r.o.

Decentrální - bezpotrubní - systém řízeného větrání s rekuperací - zpětným ziskem tepla - na bázi HIGHT-TECH keramického výměníku. A-INVENT s.r.o. je výhradním dovozcem inVENTeru pro ČR a SR.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.