logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Reklama

Lapáte po dechu? Pak vám doma něco chybí

Potíže s dechem trápí stále více lidí v Česku. Pravda, nepatříme mezi národy, které jsou světově proslulé svým zdravým životním stylem a oddaností ke sportu, ale to je dlouhodobý stav, který se na tomto trendu příliš nepodepisuje. Stejně jako kvalita ovzduší, která je ve většině republiky dlouhodobě stejná, a pokud se mění, pak spíše k lepšímu. Potíže mají kořeny v našich domácnostech.

Reklama

Příliš vlhký vzduch

Asi víte, že když se pohybujete v hodně vlhkém prostředí, nedýchá se vám dobře. Na vině není jen vodní pára jako taková, ale i bakterie, spory hub a další mikroorganismy, které se ve vlhkých podmínkách snadno šíří. A pokud máte příliš vlhký vzduch doma, špatně se s tím vyrovnávají nejen vaše plíce, ale i domácnost jako taková. Tím vůbec nejhorším, co vás může postihnout, je plíseň na zdi.

Jak nejen na plísně

Plíseň ale nemusí být lidským okem viditelná. Právě naopak, většinou si jí vůbec nevšimneme, dokud nezačneme mít potíže s dýcháním. Nejefektivnější způsob, jak se plísní, ale i mykóz, hub a bakterií zbavit je uhlíkový filtr. Ten využívá staletími ověřené metody bioaktivního uhlí a spolehlivě zajistí, že budete dýchat zdravotně nezávadný vzduch.

K filtru pochopitelně potřebujete přístroj, který vzduch přefiltruje. Naštěstí už dávno neplatí, že čistička vzduchu je velká, drahá a hlučná mašina. Naopak, moderní čističky působí jako svěží designový prvek, tedy kromě toho, že osvěžují vzduch. Můžete je ovládat na dálku prostřednictvím mobilní aplikace a nejsou o moc hlučnější než motorek, který okysličuje akvárium.

Příliš suchý vzduch

Potíže s dýcháním může ale paradoxně způsobovat také příliš suchý vzduch. Pokud jste někdy byli na poušti, asi si vzpomenete, jak nepříjemně se vám tam dýchalo. Příliš suchý vzduch sice nepatří mezi typické potíže českých domácností, ale pokud trápí právě vás, nezoufejte. I zvlhčovač vzduchu už je dnes běžným domácím spotřebičem.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.