logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Schiedel atakuje český trh nejtišším systémem sofistikovaného větrání

V červenci 2019 zahájila společnost Schiedel prodej zcela nového systému řízeného větrání s rekuperační jednotkou pod názvem KombiAir. Čeští zákaznici tak mají možnost vybavit si novostavbu mimořádně tichou rekuperační jednotkou.

Další výhodou systému KombiAir je prostorová kompaktnost díky unikátnímu svislému řešení. Modul, ve kterém je umístěna rekuperační jednotka, tak zabere přibližně stejnou plochu jako komínový systém společnosti Schiedel. Uvedení systému KombiAir na trh reaguje na stoupající nároky na energetické úspory. Problematika větrání dnes hraje v dokonale utěsněných domech prakticky důležitější roli než vytápění.

Moderní dům se bez sofistikovaného větrání neobejde

Dům v pasivním standardu může využívat kvalitní větrací systém prakticky celoročně. Účinná rekuperační jednotka zaprvé výrazně uleví otopné soustavě. Topná sezóna se díky kvalitní izolaci a rekuperovanému teplu výrazně zkrátí. Své uplatnění najde ale i v letních měsících, a to zejména v objektech umístěných v rušné oblasti. Řízené větrání dodává čerstvý vzduch, ale hluk nechává za zavřenými okny. Mnozí uživatelé tak konečně začnou klidně spát. Další výhodou je čištění přiváděného vzduchu v účinných filtrech. Vzduch je tak řádně okysličen, a zároveň zbaven prachových částic, pylů, mikroorganismů a dalších nečistot. Velkou úlevu díky tomu pocítí alergici, ale nejen oni. Řízené větrání snižuje únavu, redukuje respirační onemocnění a zmírní alergie. V neposlední řadě si větrací systém dokáže snadno poradit s nežádoucí vlhkostí, která je produkována běžným chodem domácnosti. Praní a sušení prádla, sprchování, úklid a vaření, to vše produkuje nežádoucí vlhkost, která musí z interiéru pryč. Jinak snadno může docházet k bujení plísní.

Nejtišší rekuperační jednotka na našem trhu


Problémem celé řady nabízených rekuperačních jednotek u nás je poměrně vysoká hlučnost, která může členům domácnosti značně znepříjemnit život. Systém KombiAir se zařadil s hlučností pouhých 33 dB mezi nejtišší výrobky v konkurenci podobných zařízení. To je sotva slyšitelná hranice, která nikterak neruší ani citlivé jedince.

KombiAir šetří místo

Další výhodou systému je jeho kompaktnost. KombiAir je nutné začlenit již do projektu. Instalace se provádí ve fázi hrubé stavby. Díky tomu je možné vybrat nejvhodnější umístění s ohledem na celkovou dispozici domu. Jednoduše se rovněž schovají veškeré rozvody do stropních, resp. podlahových konstrukcí. Jednotka je umístěna do modulu o půdorysu 360x620mm. Výška se přizpůsobuje stropu.

Maximální účinnost a možnost regulace přívodu vzduchu

Dalším kritériem pro výběr jednotky je schopnost rekuperace tepla z odpadního vzduchu. Vydýchaný vzduch s nedostatkem kyslíku a přílišnou hladinou CO2 je odváděn z interiéru, zároveň se je přiváděn čerstvý vzduch zvenčí, který je ohříván zachyceným teplem z odpadního vzduchu. Jednotka KombiAir má schopnost rekuperace tepla až 90 %. Tím se řadí opět k nejlepším. Možnost regulace přiváděného vzduchu v návaznosti na vytíženost a rozdílné využívání jednotlivých místností patří k dalšímu bonusu, který tento produkt nabízí. Správně navržený dům nejen dostojí legislativním závazkům platným od příštího roku, ale představuje skutečný pokrok v kvalitě bydlení. Ti kteří se chystají stavět, navíc mohou zažádat o příspěvek na výstavbu domu s velmi nízkou energetickou náročností Nová zelená úsporám. Instalace rekuperační jednotky tak může být zčásti pokryta právě státním příspěvkem na ekologické bydlení.






Schiedel, s.r.o.
logo Schiedel, s.r.o.

SCHIEDEL - 75 let zkušeností vývoje, výroby a testování komínových systémů. Keramických, nerezových, vícevrstvých. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Materiály pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Krbové moduly ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.