logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Jak vybavit nájemní byt, aby byl udržitelný a funkční?

Nájemní bydlení je stále na vzestupu a predikce je taková, že tento trend bude ještě posilovat. Neroste jen poptávka, ale i nabídka nájemních bytů. To samozřejmě utváří vysoce konkurenční prostředí. Vyvstává tak otázka, jak vybavit nájemní byt, aby zaujal a zároveň byl udržitelný a funkční?

Volte nadčasový design

Ať už se jedná o výmalbu nebo samotný design nábytku, je důležité se zaměřit na jednoduchost a nadčasovost. Stěny by tak měly mít univerzální barvu, přičemž platí, že nejlepší volbou je bílá nebo pastelové tóny již zažitých barev. Naopak zcela nevhodné jsou syté a výrazné barvy, které po pár letech vyjdou z módy a nájemní byt tak získal jisté razítko zastaralosti vybavení.

Dejte správnou formu úložným prostorům

V každém zařízeném nájemním bytě očekávají nájemci dostatek prakticky vyřešených úložných prostor. Nesmí tak chybět prostorné šatní skříně v ložnicích či dětských pokojích, ani skříň na potraviny v kuchyni.

V případě nákupu skříní do nájemního bytu je vhodné se zamyslet, nad pořízením skříní vestavných. Nejenže vypadají nadčasově, ale jsou zpravidla i odolnější než volně stojící skříně. Navíc s nimi prostory působí prostorněji než s volně stojícími úložnými prostory.

Vybírejte vybavení z odolných materiálů

Při výběru nového vybavení se zamyslete i nad materiálem, ze kterého je nábytek zhotoven. Pokud vybavíte byt nábytkem z laminátu, připravte se na to, že se při běžném užívání jednoduše poškrábe a opravy jsou téměř nemožné.

Zejména u dražších a často namáhaných kousků je tak vhodné se poohlédnout po nábytku z masivu, který je možné v případě, že bude mít nějaké oděrky přebrousit a nalakovat. U menších kousků pak počítejte, že je bude po čase nutné vyměnit. To by však neměl být problém, protože s řadou menších kousků, můžete bytu dodat prvek ze současných módních trendů.

Jestliže se rozhodnete investovat do kvalitního a bytelného nábytku, vyhnete se častým opravám, které mnohdy bývají i důvodem k velké migraci nájemníků.

Volte materiály s jednoduchou údržbou

Ačkoli je čalouněný nábytek velmi oblíbený, je dobré se mu v některých prostorech vyvarovat. Například do kuchyně je ideální vybírat židle z omyvatelných materiálů, protože čalounění se od mastných skvrn špatně čistí a nikdy už nedosáhnete původního vzhledu.

Na vybavení koupelen a kuchyní si nechte záležet

Abyste zaujali potenciální nájemníky už fotkami v inzerátu, je důležité věnovat patřičnou péči kuchyni a koupelně. Právě tyto dvě místnosti totiž potenciální zákazníky zajímají nejvíce, od kuchyně očekávají kompletní vybavení a dostatečnou pracovní plochu. Moderní kuchyňské linky s elegantním designem, jež jsou odpovědí na současné požadavky zákazníků, nabízí nabytek-bogart.cz.

V koupelně je pak zajímá nejen umístění vany či sprchového koutu, ale i typ a barva obkladů či míra úložných prostor.

Dívejte se na byt jako celek

Spoléhat se na kvalitní a odolné materiály s pěkným designem jen u nábytku nestačí. Zaměřit byste se měli na celkové vybavení bytu včetně dveří, podlah a doplňků. Dlažba nebo levná plovoucí podlaha v celém bytě se sice může zdát praktickou volbou, ale pamatujte na to, že nájemníci do bytů nechodí jen přespat. Chtějí v nich žít, cítit se pohodlně a bezpečně, aby se skutečně cítili jako doma.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.