logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Připravte si šikmou střechu na zimu

S izolací UNIFIT získáte nejvyšší třídu reakce na oheň A1 a třídu A u zvukové pohltivosti

Ekologická izolace UNIFIT od Knauf Insulation splňuje ty nejnáročnější požadavky na vlastnosti tepelné izolace pro šikmé střechy. Realizační firmy a stavitelé ocení vysokou tuhost, která nevyžaduje dodatečné přikotvení či přichycení. UNIFIT se snadno řeže - povrch je pro tyto potřeby opatřen pravidelným rastrováním, méně práší a je bez zápachu.

Šikmá střecha je v Česku nejběžnějším zastřešením obytných domů. Kvůli své atraktivitě ve využití obytné části podkroví, ale také díky tradici českého stavitelství.

UNIFIT vám umožní dosáhnout těch nejlepších tepelně izolačních vlastností. Má nejvyšší třídu reakce na oheň A1 a třídu zvukové pohltivosti A. Podkroví se tak stane nejen bezpečným místem z hlediska požáru, ale také příjemným, tichým a komfortním místem.

Střecha svojí plochou představuje velkou část domu a tepelné ztráty přes ní představují 25 – 30 % z celkových tepelných ztrát. Zateplením šikmé střechy se výrazně sníží energetická náročnost celé budovy. Čím více zateplíte, tím více ušetříte – to je heslo, které je nejen pravdivé, ale bude čím dál více aktuálnější.

Zateplení vlnou UNIFIT je možné provést v několika variantách - nad krokvemi, mezi krokvemi a pod krokvemi. Všechny tři kombinace zateplení jsou vhodné a mohou dosahovat různých stupňů tepelně-izolačních, zvukově-izolačních a požárně-bezpečnostních vlastností. Stáhněte si produktové listy UNIFIT v sekci Produkty.

Minerální izolace UNIFIT pro aplikaci do šikmých střech Unifit 032, 035, 037, 039
(TI 132U, TI 135U, TI 137U, TI 140U)

  • nadstandardní tuhost usnadňující aplikaci
  • speciální značení pro snadné řezání
  • ekologická izolace s ECOSE® Technology
  • méně práší, bez zápachu
  • komprimované balení pro snadnou dopravu


A- Řez střechou se zateplením mezi a pod krokvemi (dvě vrstvy pod krokvemi v tloušťce 2x 100 mm)

A- Řez střechou se zateplením mezi a pod krokvemi (jedna vrstva pod krokvemi v tloušťce 50 mm)

A- Řez střechou se zateplením mezi a pod krokvemi (dvě vrstvy pod krokvemi v tloušťce 2x 50 mm)

Mezi a nad krokve = nejlépe

Využitím „mezi a nad“ krokevního systému umožní přiznat krokevní systém v interiéru, který působí jako výrazný estetický prvek. Tepelná izolace aplikovaná mezi pomocný dřevěný rošt, který koresponduje s krokevním systémem, dosahuje vyšších hodnot součinitele prostupu tepla než u staršího způsobu zateplovaní pouze mezi krokve. Ten je v dnešní době již zastaralý a neefektivní ve srovnání s ostatními příklady zateplení šikmých střech. Posun linie kondenzace za hranici nosného krokevního systému u tohoto způsobu aplikace zase přispívá k vyšší životnosti celého krovu. Aplikací minerální izolace nad krokve navíc získáte užitný prostor, který by jinak nutně musel být využit pro aplikaci minerální izolace pod krokve.


Podélný řez šikmou střešní konstrukcí v nadkrokevním systému

Připrav se na zimu a namasti si kapsu

Pro podzimní a zimní sezónu Knauf Insulation připravil pro realizační firmy a obchodní partnery pokračování akce "Namasti si kapsu".
S výběrem izolace není třeba váhat, stejně jako s návštěvou stránek www.knaufinsulation.cz, kde můžete sbírat odměny doslova k sežrání.


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.