logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Jak nejrychleji zateplit dům? S foukanou vatou to stihnete za den

Izolaci domu většina lidí spojuje spíše s teplejším obdobím. Na přicházející mrazy je ale možné připravit se i během chladnějších měsíců. Foukaná vata se totiž dá aplikovat i během jediného dne. Kromě této výhody se majitelé domů mohou těšit z mnoha dalších benefitů tohoto izolantu.

S izolacemi se v poslední době doslova roztrhl pytel. Poptávku zvyšuje nejen nestabilní situace na trhu s energiemi, ale i dotační program Nová zelená úsporám Light, díky kterému dosáhne na kvalitní zateplení mnohem více zájemců. „Poptávka po tepelných izolacích roste neustále a o foukané vatě to platí dvojnásob. Tato izolace je trend, jehož výhody oceňují jak montážní technici, tak i zákazníci. Lze ji totiž použít v novostavbách i při rekonstrukcích starších budov,“ popisuje Štěpán Lášek, produktový specialista Knauf Insulation.

Hlavní výhodou foukané vaty je její rychlá aplikace, která obvykle trvá jen několik hodin a lze ji provádět za běžného chodu domácnosti. Díky sypkosti materiálu a zaváděcímu systému, který funguje jako obrácený vysavač, lze dosáhnout i těžko přístupných míst, přičemž nafoukaná vrstva izolace brání vzniku tepelných mostů. „Celková úspora tepla při izolaci domu může dosáhnout až 30 %, náklady na izolaci se v průměru vrátí během 3–5 let. Při dnešních nestabilních cenách energií to může být i mnohem dříve,“ dodává Lášek.

Výhody zahrnují také akustický aspekt, protože foukaná vata dokonale izoluje zvuky jak zvenku, tak zevnitř domu. Použitý materiál je navíc z panenského vlákna, a představuje tak šetrné řešení pro přírodu. Ekologická vata neobsahuje přidaná pojiva a další chemické látky, odolává plísním, nezadržuje vlhkost a má schopnost odpuzovat vodu. Z bezpečnostního hlediska je také klíčová její nehořlavost. Vata tak funguje jako bariéra proti ohni. Sypká konzistence navíc nepřitahuje hlodavce, kteří jsou nepřáteli ostatních druhů izolací.

Další benefity a možnosti použití minerální vaty naleznete přehledně na webu www.supafil.cz, který se věnuje čistě minerální vatě. Skrze webové stránky je také možné kontaktovat odborníky ze společnosti Knauf Insulation a domluvit se s nimi na konkrétním zateplení vašeho domu.


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.