logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Izolace podkroví stříkanou PUR pěnou – výhody aplikace

Dobrá izolace stěn a podkroví rozhoduje o provozních nákladech objektu a komfortu bydlení v novém domově. Pozornost by měla být věnována zejména izolaci podkroví. Podkrovím můžete totiž ztratit až 30 % tepla. Je to také užitný prostor, ve kterém žijeme a očekáváme teplo v zimě a chládek v parném létě. Klíčový je výběr správného izolačního materiálu a technologie aplikace.

Volba materiálu pro izolaci podkroví

Tak jako v každém odvětví tak i v izolačních systémech přicházejí technologie se stále novějšími a účinnějšími řešeními. Jednou z nich je stříkaná PUR pěna. Co je to a proč se vyplatí zateplit podkroví PUR pěnou? Výčet výhod této metody je dlouhý. Níže uvádíme nejdůležitější z nich.

Vzduchotěsnost – izolace stříkanou PUR pěnou uspoří peníze a zvýší komfort

PUR pěna po aplikaci zvětší svůj objem a přesně vyplní každý prostor a mezeru.
Tím vytvoří izolační vrstvu bez tepelných mostů. To znamená, že nedochází k tepelným ztrátám a v důsledku toho jsou i nižší účty za vytápění. Tato vlastnost má velký význam i v létě. Vzduchotěsná izolace zabraňuje pronikání teplého vzduchu zvenčí a udržuje místnosti podkroví chladné.

Výhody metody nanášení nástřikem jsou patrné zejména v případě složitě tvarovaných střešních konstrukcích. Montáž izolačních desek se může zdát jednodušší, ale jakákoliv chyba má za následek snížení izolačních vlastností. Aplikace PUR pěny umožňuje vytvořit přesnou izolaci bez ohledu na tvary a úhly v podkroví. Navíc aplikace stříkané pěnové vrstvy nevyžaduje žádné další montážní prvky a celý proces izolace podkroví obvykle trvá jeden den.

PUR pěna – Izolace na mnoho let

Při rozhodování se o izolaci, se vyplatí vzít v úvahu trvalost daného řešení. Pěna v průběhu let neztrácí své izolační vlastnosti, neshrnuje se ani nezklouzává. Použití PUR pěny zaručuje, že izolace bude sloužit svému účelu po celou dobu životnosti domu.




Optimální tloušťka izolační vrstvy

Vrstva stříkané pěny, potřebná pro účinnou izolaci podkroví, je poměrně tenká. To je důležité zejména v místnostech, kde se snažíme získat každý centimetr prostoru. Například u pěny Crossin Attic Soft stačí tloušťka pouhých 25 cm k dosažení součinitele prostupu tepla U = 0,148 W / (m2K), doporučeného pro pasivní budovy.

PUR pěna – péče o zdraví

PUR pěna je materiál, který je již léta v mnoha výrobcích, které denně používáme, aniž bychom o tom věděli. V našich domácnostech se vyskytuje v nábytku, matracích, ledničkách, ale i v sedadlech nebo palubních deskách automobilů. Díky svým vlastnostem je vhodný i pro alergiky. Pěna Crossin Attic Soft navíc prošla testy, které potvrdily její odolnost vůči plísním a houbám. Vzhledem k tomu, že jde také o prostředí, které nemají rádi hlodavci, jeho použití vám umožní vyhnout se nežádoucím obyvatelům domu, jako jsou myši nebo kuny.

Profesionální provedení izolace

PUR pěna je materiál zpracovávaný při aplikaci na místě. Dosažení technických parametrů uvedených v prohlášení výrobce o vlastnostech závisí na znalostech, zkušenostech a vybavení zhotovitele. Proto se vyplatí využít dodavatele doporučené výrobcem. Průběžné školení a kvalifikace zajišťují profesionální a přesnou instalaci.

Pomoc a konzultace zdarma

Autorizovaní dodavatelé Crossin vycházejí vstříc potřebám svých zákazníků. Jako odborníci pomáhají při výběru nejlepšího řešení a poskytují profesionální a efektivní aplikaci.

Je možné využít bezplatné konzultace a cenové kalkulace. Stačí vyplnit kontaktní formulář na webových stránkách crossin.cz


Profesionální izolace:

  1. PUR pěna vzniká jako výsledek řízené reakce kapalných složek za pomoci profesionálního stříkacího zařízení pro výrobu PUR pěny.
  2. Dosažení technických parametrů uvedených v prohlášení výrobce o vlastnostech závisí na znalostech, zkušenostech a vybavení zhotovitele.
  3. V případě systému Crossin Attic Soft je zhotovitelem izolace dodavatel autorizovaný výrobcem PUR  systému, který zaručuje odbornou a bezchybnou aplikaci.
  4. Výrobce PUR systému Crossin se stará o pravidelná školení zajišťující neustálé zvyšování kvalifikace autorizovaných dodavatelů stříkané izolace a provádí audity svých partnerů.
  5. Výrobky Crossin dosahují vynikajících technických parametrů a aplikaci provádějí dodavatelé ověření výrobcem systému.
 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.