logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Stavíte, nebo už máte postaven přízemní dům tzv. „bungalov“?

Máte prostor pod střechou doslova prošpikovaný dřevěnými trámky a prkny? Trendem dnešní doby jsou přízemní domy typu bungalov, kde se nejčastěji setkáme s vazníkovou konstrukcí střechy. Půda s tímto typem střechy je velmi členitá a doslova prošpikovaná trámy skrz na skrz.

Vazníky nejsou produktem posledních 15 let. Technologie vazníkových konstrukčních prvků je daleko starší. Dříve se používaly vazníky sbíjené, dnes se dohromady spojují pomocí lisovaných destiček. Výhody jsou v lehkosti, dostupnosti a možnosti překlenout velké rozpony. Materiál nemusí být vždy dřevo. Existují také montované či svařované ocelové vazníky, nebo vazníky z betonu. Z hlediska izolace je největší problém v kvalitě izolační vrstvy. Mezi prvky byly používány nekvalitní izolace často ledabyle rozložené tak, aby se neřeklo. Vidět kvalitně zateplenou vazníkovou střechu je dokonce i dnes vzácností. Zpravidla mezi deskami izolace vidíme 1-2 cm velké mezery a ve složitějších místech izolace zcela chybí.

Bungalovy mají řadu výhod, avšak jsou i věci, na které je třeba dát si pozor. Abychom udrželi dobrý tepelný komfort bydlení a nízké náklady na topení, je zapotřebí správný výběr oken, podlah a fasády (obálky domu). Konstrukce stropu takového domu zabírá s podlahou v domě největší plochu. Tento prostor je tedy třeba velmi odborně posoudit a zateplit. Důvod je jednoduchý, v zimně je to právě tato část domu, která je pod největším náporem možného úniku tepla. Známe to všichni z fyziky – teplý vzduch stoupá vzhůru. V létě nám pak naopak horký vzduch sálá z rozpálené střechy do interiéru.




Ale jakou tedy zvolit optimální izolaci?

Foukaná minerální izolace MAGMARELAX® se díky tlaku v hadici dostane úplně všude. Například desková izolace se nikdy nedostane do všech koutů a mezi všechny trámy – tzn. nevznikají hluchá místa „tepelné mosty“, kterými uniká teplo a tedy i peníze. Foukaná izolace MAGMARELAX® vždy vytvoří souvislou, nesléhavou vrstvu. Kromě vysoké úspory energie získáte i protipožární ochranu mezi vytápěným a nevytápěným prostorem.

Uvažujete i Vy o vazníkové střešní konstrukci? Nebo už ji máte, ale nevíte jakou izolaci zvolit? Zateplení se nemusíte bát. Obraťte se na nás a my Vám dobře poradíme. Foukanou minerální izolací MAGMARELAX® se zabýváme již 24 let.

Je to velmi jednoduché. Stačí poslat poptávku, my ji předáme našemu kolegovi, který se s Vámi následně domluví na nezávazné konzultaci, předloží Vám optimální řešení pro Váš dům a cenovou nabídku. Pokud se vším souhlasíte, zbývá jen domluvit termín realizace. Zateplení máte hotové během jednoho odpoledne a hlavně bez nepořádku a hluku.

Nyní akce! Speciální sleva na novostavby se zárukou až 20let.

Navíc Vám zateplíme dům do zimy! Už letos ušetříte svojí energii.

Foukaná izolace MAGMARELAX® k vazníkům prostě sedne, přináší samé výhody:

  • vysoké úspory energie – ekonomicky nejvýhodnější opatření,
  • dokonalou souvislou vrstvu bez tepelných mostů,
  • díky foukání se izolace dostane do nepřístupných míst,
  • z jednoho vstupu zateplíme celou střechu,
  • hotovo za 1 den bez nepořádku, hluku a narušení provozu,
  • nesléhá a není jí třeba ošetřovat, kontrolovat, neztrácí funkčnost,
  • snadno překryje stávající vrstvy starých desek,
  • rychle se vrátí – velké úspory už po první zimě.

Informujte se více na www.mojeizolace.cz


 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.