logo TZB-info

estav.tv nový videoportál

Bezpečné zateplení historických budov

Historické budovy a památkově chráněné objekty trpěly v minulých dobách snad nejvíce ze všech. Nikdo je neopravoval a chátraly. Výsledkem je žalostný stav nepřeberného množství překrásných a historicky ceněných staveb. Naštěstí se v současnosti budovy pomalinku rekonstruují a renovují. Protože se dost často potýkají s vlhkostí a plísněmi, je důležitá kvalitní tepelná izolace, která objekt nikterak nezatíží a poradí si se všemi možnými podmínkami. Pro tyto případy je tu připraven systém izolací COMPRI®.

Jedná se o ucelený skladebný systém izolačních materiálů, který řeší veškeré možné situace týkající se izolací staveb a to včetně akustického komfortu. Všechny materiály patřící do systému COMPRI® jsou ekologicky a zdravotně 100% nezávadné, vzájemně se doplňují a funkčně na sebe navazují.

Foukaná izolace je ideální

Velmi vhodným a často používaným izolantem u rekonstrukcí starších objektů je foukaná celulózová izolace Climatizer Plus®. Důvodem je zejména snadná a rychlá aplikace, nízká hmotnost (často se používá na izolaci půdních prostor, kleneb apod.) a vynikající přilnavost prakticky ke každému materiálu. Díky své konzistenci bez problému zaplní sebemenší dutinu, což žádný jiný typ izolace nedokáže. Tím se výrazně omezuje riziko vzniku tepelných mostů. Kromě toho vyniká Climatizer Plus® unikátní schopností vyrovnat se s vlhkostí, kterou umí distribuovat tam, kam je potřeba. Laicky řečeno, izolovaná konstrukce přirozeně dýchá. Vysoká měrná kapacita zaručuje potřebné izolační schopnosti jak v zimě, tak v parném létě. Samozřejmostí jsou také výborné protipožární a akustické vlastnosti a rovněž odolnost proti škůdcům.

Alternativou ke Climatizeru Plus® je buď minerální vlákno Climastone®, které je určeno do prostor s vyššími požadavky na požární odolnost konstrukce, nebo nenasákavý polystyren Climastyren® , který spolehlivě funguje v místech, kde hrozí nebezpečí styku s vodou, případně dřevovlákno CLIMAWOOD® určené pro stavební tepelné a akustické izolace v oblasti vnějších i vnitřních konstrukcí.

Ciur
Ciur

Aplikace foukané izolace Climatizer Plus na zámku Liteň

Tepelná izolace dřevovláknitými deskami

Pro dodatečné vnitřní, ale i vnější zateplení starších objektů jsou vhodné také unikátní dřevovláknité izolační desky Udi. Protože dřevěná vlákna z jehličnanů jsou dokonalým přírodním izolantem, umí desky Udi velmi dobře v létě akumulovat teplo a v zimě zabraňují tepelným ztrátám. Použitím desek Udi se vytvoří dokonalá tepelná pohoda bez plísní a tepelných mostů. Produkty Udi se používají pro izolaci fasád, vnitřních zdí, střech, příček i stropů.

Ciur
Detail instalace dřevovláknité desky UdiIN RECO
Ciur
Aplikace foukané izolace Climatizer Plus

Pro vnitřní zateplení místností je obvykle používán systém UdiIN RECO®. Desky sendvičové konstrukce nejen izolují, ale současně vyrovnávají podklad a jejich montáž pomocí speciálních a nastavitelných hmoždinek je velmi jednoduchá. Desky se vyrábí v tloušťkách od 80 do 200 mm a připevňují se přímo na očištěnou plochu. Na připevněné izolační desky Udi se obvykle nanáší speciální stěrka UdiMULTIGRUND®, která plní funkci parobrzdy. To znamená, že má za úkol regulovat množství vodních par uvnitř místnosti. Tato „difuzně otevřená skladba“ se v praxi chová podobně jako moderní membrány outdoorových bund. Hospodaření s vlhkostí uvnitř místnosti je regulováno zcela automaticky. Finální povrch může tvořit např. vnitřní omítka nebo pouze malba.

V případě vnějšího zateplení je nabízen osvědčený tepelně izolační systém UdiFRONT® nebo kontaktní tepelně izolační systém UdiRECO® s inteligentním vyrovnáním podkladu. K úplné dokonalosti systém COMPRI® rovněž nabízí možnost kombinace dřevovláknitých desek Udi a foukané tepelné izolace Climatizeru Plus®.

ZVYŠUJEME KOMFORT, SNIŽUJEME NÁKLADY.

Další informace naleznete na www.compri-izolace.cz nebo také na www.ciur.cz. Vyrábí a dodává CIUR a. s. již od roku 1991.
CIUR a.s.
logo CIUR a.s.

CIUR a.s. je firmou, která patří v oblasti výroby kvalitních celulózových vláken z recyklovaného papíru mezi evropskou a světovou špičku. Ve výrobním závodě v Brandýse nad Labem zpracovává 30 tisíc tun druhotných surovin ročně.

 
 

Reklama


© Copyright Topinfo s.r.o. 2001-2024, všechna práva vyhrazena.